Wollen plaids 100% origineel

Wollen plaid van Alpacawol ✓ Superzacht, kriebelt niet ✓ Handgemaakt ✓ Rechtstreeks uit Ecuador ✓ Fairtrade. Lees meer!

Sorteren op:

Ontdek de natuurlijke warmte van een wollen plaid van alpacawol. Bij EcuaFina verkopen we handgemaakte, duurzame en superzachte wollen plaids. Deze plaids zijn geschikt voor elk seizoen en elke gelegenheid dankzij de unieke eigenschappen van alpacawol. Daarover vertellen we verderop in het artikel meer! 

Wollen plaid kopen

Rebecca, de oprichter van EcuaFina, woont in Ecuador en bezoekt regelmatig de lokale bewoners om unieke en bovenal fairtrade producten te kopen. De ‘locals’ krijgen een eerlijke prijs voor hun arbeid en producten. In de webshop kun je nu een wollen plaid kopen uit Ecuador en daarmee de bevolking steunen! Bekijk ook eens de andere producten, er zitten bijzondere items tussen! 

Wollen plaids voor elk seizoen

Of je nu een wollen plaid zoekt voor de zomerse avonden waarop tot laat in de avond buiten wil zitten, of die gure winteravond waarop je met een bank plaid wegkruipt bij een knapperend haardvuurtje. De plaids van EcuaFina zijn gemaakt van 100% alpacawol (en dus geen wolmix!) en hebben de unieke eigenschap zich aan te passen aan de weersomstandigheden. Alpaca’s redden zich immers ook prima in de meest extreme temperaturen. De Inca’s ontdekten al snel dat de alpaca’s geen kik gaven bij guur weer of juist bij hoge temperaturen. Niet veel later gebruikte het volk hun wol voor hun eigen kleding, en met succes. 

Eigenschappen van alpacawol

De vezel van alpacawol is iets bijzonders. Alpacawol is namelijk isolerend en waterafstotend. Regen doet de alpaca niets - en jouw nieuwe wollen plaid ook niet. Het rolt er zo van af. Van nature is de wol ook vuilafstotend. Een plaid van alpacawol zal dus niet snel vies worden of gaan stinken. En als dat wel gebeurt, is even luchten buiten voldoende. Doordat het om een holle vezel gaat, is de wollen plaid in de winter heerlijk warm en in de zomer super luchtig. Een plaid die je altijd en overal kunt gebruiken, dus! 

Wollen plaids in alle kleuren

Bij EcuaFina bieden we wollen plaids aan in de traditionele kleuren van Ecuador, dit noemen we de native plaids. Deze plaids hebben prachtige kleuren én zijn omkeerbaar, zodat je altijd kunt wisselen en in een handomdraai een hele andere look creëert. Liever rustige kleuren? Kies dan voor de effen plaids. Deze hebben geen tekens en markeringen, maar wel mooie kleuren. Hoe dan ook: met een plaid van EcuaFina zit je er warmpjes bij. 

Bank plaid of woondeken

Een wollen plaid is een prachtige aanvulling op je interieur. Hou je ervan om een exotisch tintje in je huis te hebben? Dan is een bank plaid of woondeken van alpacawol de perfecte keuze. Met de bijzondere kleuren haal je echt een stukje cultuur in huis. Wil je wél een lekkere deken, maar niet zo’n exotisch vleugje? Kies dan voor één van de effen gekleurde plaids. Deze mogen eigenlijk niet ontbreken op je bank - ze zijn heerlijk warm en superzacht. Je kunt de dekens ook gebruiken om een knus plekje in huis te stylen. Drapeer ze over een krukje, de bank of over je bed. Staat overal in huis hartstikke leuk!