Waarom is Fair Trade zo belangrijk voor de lokale economie?

Zekerheid & transparantie

Door bij te dragen aan de koop en verkoop van Fair Trade producten zorgen we ervoor dat de mensen die de producten produceren een stabiel inkomen ontvangen. Dit biedt hen zekerheid en heeft een positief effect op het leven van de mensen én de lokale economie in Ecuador. Verschillende kleine communities in Ecuador produceren voor ons de prachtigste producten, zoals bijvoorbeeld deze kleurrijke ponchos en deze heerlijke warme dekens. Hierdoor bieden wij hen werk en de zekerheid van een eerlijk inkomen. Daarnaast geven zij ons de zekerheid dat wij deze eerlijke producten kunnen en mogen verkopen.

Daarnaast vinden wij transparantie erg belangrijk. We vinden het ontzettend leuk om te laten zien waar, hoe en door wie de producten worden gemaakt! De kennis en kunde word van generatie op generatie doorgegeven en het is erg bijzonder om te zien. 

Een betere toekomst

Door Fair Trade producten te kopen dragen we bij aan een betere toekomst, zowel voor de mensen als voor de planeet. Aan Fair Trade producten worden namelijk strenge milieu-eisen gehangen waardoor de producten weinig tot geen schade aanbrengen aan het milieu. En door het eerlijke loon, kunnen de mensen beter voor zichzelf en hun families zorgen en daarmee een betere toekomst opbouwen.

Gezonde arbeidsomstandigheden

Naast een eerlijk loon, hebben de mensen ook gezonde arbeidsomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan goede fysieke, spychische en sociale omstandigheden. Deze omstandigheden zijn ook erg belangrijk voor de lokale economie.

Daniëlle Zandbergen