Ik ga op reis en neem mee

Ik ga op reis en neem mee… een alpaca plaid van EcuaFina! We zitten bijna aan het eind van de zomer en de een na de ander is een week of twee op vakantie geweest. De één gaat op ontdekkingstocht in ons mooie kikkerlandje en de ander stapt het vliegtuig, de trein of auto in op weg naar de zon. Duurzaam reizen is tegenwoordig echt ‘hot’ maar tegelijkertijd is het vliegtuig pakken naar een zonnig toevluchtsoord ook niet weg te denken. Na twee jaar gering vakantie vieren is het toch wel fijn dat het nu wel weer kan. De reistijden nemen we voor lief en vullen die graag als echte Nederlanders met spelletjes, zoals ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’, het spotten van de gele auto en ‘ik ga op reis en neem mee’ natuurlijk! Het doel van dit spel is om zoveel mogelijk ‘mee te nemen’ en dus te onthouden, waarbij je je tegenstanders het zo moeilijk mogelijk maakt. Wat is het eerste wat jij in je koffer stopt? 

We vroegen het Kirsten van Where she goes, zij heeft een prachtig reisplatform waar zij alle ins en outs van de leukste accommodaties binnen en buiten Nederland deelt. Naast haar fraaie website heeft ze ook een jaloersmakend Instagram-account waar ze al haar avonturen deelt door middel van de meest prachtige foto’s, die ze overigens zelf schiet. Kirsten reist niet eens per jaar maar is vrijwel elk weekend te vinden in de mooiste accommodaties in Nederland of België voor haar reis-blog. 

Kirsten, als jij antwoord zou moeten geven op de zin ik ga op reis en neem mee, wat zou dat dan zijn naast een alpaca plaid van EcuaFina?

​​Dan zou ik zeker kiezen voor mijn camera. Ik ben dol op fotografie. Geluksmomentjes probeer ik zoveel mogelijk vast te leggen op beeld: van magische zonsopkomsten tot knusse avonden bij het vuur en van ontbijtjes in de buitenlucht tot een wandeling in het bos. Ik kan er dan ook goed van balen wanneer ik onverwacht op een mooi plekje ben of een zonsondergang tegemoet wandel terwijl mijn camera nog thuis ligt. Dus die camera? Die gaat (bijna) altijd mee in de (camera)tas. 

Winter kamperen Oetdoor

Begin 2022 nam Kirsten onze Chimborazo Multicolor mee op winterkamperen bij Oetdoor in Haarlo. Met de kou was een wollen deken niet overbodig. Oetdoor is een outdoor camping in de achterhoek in Scandinavische stijl. Je kan hier verblijven in een Scandinavische ingerichte bell-tent, een tipi tent of stuga. Maar je mag ook met je eigen tent, camper of caravan bij ze verblijven. Ze hebben ook een zwemvijver, een hottub én sauna. 

Kirsten schoot hier de meest knusse foto’s met onze alpaca deken. 

 

Dat het straks weer winter wordt kunnen we ons nog niet voorstellen na alle prachtige zomerdagen. Maar bij het zien van de foto’s van Kirsten krijgen wij weer spontaan zin om weer met de alpaca wollen dekens op de bank te kruipen!

Hoe kwam je op het idee van een reisblog en hoe ben je hiermee ooit begonnen?

Reizen, fotografie en schrijven zijn de drie dingen die ik – vooral in combinatie met elkaar – het leukste vind om te doen. Die liefde voor fotografie is al op jonge leeftijd begonnen. En op latere leeftijd ontstond ook mijn verlangen naar reizen. Ik zie het liefste zoveel mogelijk van de wereld. Of ik nu slaap in een boshuisje op de Veluwe, in een tent ergens in de Sloveense natuur of in een boomhut in Thailand: reizen en ontdekken is is het mooiste dat er is. Ik vind het ontzettend leuk om deze avonturen te delen in woord en beeld en anderen hiermee te inspireren om ook pad te gaan.

Vandaar dat ik begin 2021, nadat we terugkwamen van een reis met de tuktuk door Sri Lanka en corona de wereld in zijn greep kreeg, ben gestart met Where She Goes. Where She Goes is een reisblog voor iedereen die houdt van het buitenleven, van reizen in binnen- en buitenland en natuurlijk dol is op unieke slaapplekjes. Want ja, de focus ligt wel echt op het ontdekken, fotograferen en schrijven over allerlei droomplekjes middenin de natuur. Van knusse boshuisjes tot gave boomhutten en van hippe tiny houses tot sfeervolle ingerichte tenten.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Ik ben een buitenmens, reisjunkie én huismus in een. Ik leef op (en laad op) in de natuur en beleef graag de gaafste avonturen, maar ik kan me thuis ook heel erg goed vermaken. Geef me een fantasyboek en je hoort me een paar uur niet meer. Ik vind dit altijd wel een hele mooie quote: “She’s a dreamer, a soul searcher and a wanderer. She drifts along in het thought. Her mind craving exploration and her eyes telling tales of mysterious adventures.”  

Ga je altijd alleen op reis?

Bijzondere slaapplekjes bezoek ik heel regelmatig alleen. Ik vind het heel fijn om af en toe even alleen te zijn en lekker mijn ding te doen en ben dan ook echt in mijn element. (En ja, soms betrap ik mezelf er dan op dat ik tegen mezelf ga praten haha) Natuurlijk heb ik regelmatig momenten waarop ik denk: “Waren Stefan (mijn man) en Butch (onze hond) hier maar.” Want ik ga ook heel graag samen met anderen op pad. Samen met mijn man en onze hond, met een vriendin of met één van mijn zussen. 

Belgische Ardennen 

Later ging Kirsten op avontuur naar ons buurland België en nam ze onze Quilotoa Rood mee én panamahoed. Ze logeerde bij de Vlaamse Feathery Forest en bij de accommodatie Bush Box. Ook hier schoot Kirsten de meest prachtige herfstachtige plaatjes.

 

Feathery Forest

Beide locaties zijn gelegen in een bosrijke omgeving waar je even helemaal tot rust kan komen. Bij de Feathery Forest houden allerlei dieren je gezelschap tijdens je verblijf. De kippen, eenden, kalkoenen, fazant, hangbuikzwijntjes, kat en de twee honden wonen daar namelijk ook! Alle dieren zijn gered en opgevangen door de eigenaren van de accommodatie. Een prachtig initiatief!

De Bush Box heeft een wat modernere uitstraling. Dit is een tiny house met aansluitend een nestkastje met een tweepersoonsbed, een heel schattig en romantisch plekje met uitzicht op het bos en het tiny house zelf. Beide accommodaties zijn van alle gemakken voorzien zodat je echt even op vakantie bent. Dus mocht je nog even weg willen, tot rust komen of gewoon nog meer prachtige plekjes ontdekken, Kirsten heeft genoeg tips!

 

 

Bush Box

Kirsten, wat heb jij met fotografie? 

Vroeger schoot ik het ene na het andere rolletje vol. De wegwerpcamera’s waren niet aan te slepen en ik kan me niet eens herinneren hoe vaak ik wel niet naar de stad ben gefietst om mijn foto’s – vol verwachting – af te drukken. Die wegwerpcamera is inmiddels (gelukkig) verleden tijd, maar de liefde voor fotografie is gebleven. Het is elke keer weer een uitdaging om momenten zo vast te leggen dat het zorgt voor levendige herinneringen. Zelfs als ik mijn camera niet bij me heb maak ik mental pictures en merk ik vaak dat ik nadenk over de beste compositie en het mooiste licht. 

Wat vond je tot nu toe het leukste verblijf? 

Oei, dat is een moeilijke vraag. Elk slaapplekje heeft zijn eigen karakter en zijn eigen dingetjes. De meest unieke plek waar ik heb geslapen is Treehouse Goldsworthy. Een échte boomhut in de Achterhoek die enorm vindingrijk gebouwd is. In België is mijn favoriete plekje – tot nu toe – toch wel Treelodge Belgium. Een boomhuttendorp voor avonturiers. Ik sliep hier in de ‘Tjiftjaf’ met een wit bad in de nok van het huisje en een sauna onder de boomhut. Sowieso zijn plekken waar ik vuurtjes mag stoken – of dit nu in een houtkachel, een pizzaoven of een sauna is – favoriet.

Wat zijn volgens jou echte musthaves voor een verblijf? 

Heel veel groen. Haha. Of het nu een back-to-basic accommodatie of een luxe verblijf is. Mij maak je vooral blij met veel natuur rond het slaapplekje (en dan bedoel ik niet alleen maar gras ;) ). Een beetje remote en even weg van de buitenwereld. Een plekje om tot rust te komen en lekker samen quality time te beleven. Duurzame doucheproducten en fijne theetjes doen het bij mij trouwens ook altijd goed! En ja, stiekem is een lekkere plofbank, een houtkachel en een sauna natuurlijk ook wel heel gezellig.

Wij kunnen ons daar helemaal in vinden en zoeken graag ook zelf die fijne rustmomentjes op. Wat ons betreft is een wollen plaid een echte musthave voor elke woon-, slaap- en buitenverblijf! Zeker met het najaar in aantocht. Maak het binnen extra warm en vrolijk door de prachtige prints van EcuaFina, ook je energierekening zal je dankbaar zijn. Zie hier onze collectie.

Daniëlle Zandbergen