Nieuw in de collectie, de Antisana

In onze vorige blog Een vleugje Ecuador in jouw interieur gaven we je tips over welke deken goed past in jouw interieur en lieten we before & after foto’s zien van kamers met alpaca plaids voor op de bank en zonder alpaca plaid. Ook in deze blog vertelden we dat onze Alpaca blankets zijn vernoemd naar verschillende vulkanen in Ecuador, zoals de Cotopaxi, de Cayambe en de Chimborazo. Maar we mogen met trots vertellen dat er een nieuwe is bijgekomen! En we horen je al denken, een nieuwe vulkaan? Nee! Een nieuwe wollen plaid vernoemd naar de vulkaan de Antisana.

De Antisana vulkaan

De Antisana vulkaan is een hoge kegelvormige vulkaan die is opgebouwd uit lagen gestolde lava en brokstukken. Deze vulkaan is 5.752 meter hoog en is daarmee de drie na hoogste vulkaan van het land. De Antisana ligt zo’n 50 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito en wist je dat de gletsjer van de vulkaan een belangrijke bron van drinkwater is voor de hoofdstad? Door de hoeveelheid vulkanen in Eucador kunnen zich er wel eens aardbevingen voordoen. Maar gelukkig is deze vulkaan nog stilletjes en de laatste uitbarsting was in 1802.

De Antisana plaids

Maar nu meer over de plaids! We hebben de Antisana plaids in drie verschillende kleuren, namelijk roze, oranje en groen. Ze zijn erg vrolijk en kleurrijk! Links zie je de Antisana alpaca plaid roze, in het midden is de Antisana alpaca plaid oranje te zien en helemaal rechts staat de Antisana alpaca plaid groen afgebeeld.

 

Deze Antisana blankets vallen onder onze categorie native plaids en bestaan voor het grootste gedeelte uit alpacawol, namelijk 70%. De andere 30% bestaat uit 20% katoen en 10% acryl. Door de alpacawol zijn de dekens erg zacht en warm. Alpacawol bestaat namelijk uit holle vezels, hierdoor kan de wol goed warmte vasthouden. Echter zijn de Antisana blankets wel ietsje kleiner dan de native blankets en daarmee ook ietsje goedkoper! De dekens zijn 200 cm breed en 210 cm lang en perfect om alleen of samen onder te kruipen.

Antisana native blanket roze

Deze roze deken fleurt direct je humeur en interieur op! De deken heeft een erg vrolijke uitstraling en door de verschillende kleuren die erin zitten hoef je niet per se een roze-fan te zijn, want deze zal ook mooi staan in combinatie met turquoise en bruintinten. En wist je dat de dekens omkeerbaar zijn? De achterkant is namelijk een negatief van de voorkant dus als je de felle gekleurde kant even zat bent kan je hem gewoon omdraaien en heb je een wat rustigere kant.

Antisana native blanket oranje

Deze oranje deken bevat veel vurige tinten zoals oranje, geel, rood en bordeaux. Deze deken heeft een hele warme uitstraling en zal erg mooi staan in een interieur met (donker) hout en planten. Ook deze deken kan je aan omkeren, en wist je dat ze ook buiten kan gebruiken? Heerlijk voor op de veranda, balkon of bij een kampvuurtje!

Antisana native blanket groen

Deze groene deken bestaat voornamelijk uit natuurlijke tinten en zal heel mooi staan in de landelijke en botanische interieurs. De kleuren en motieven van de dekens zijn geïnspireerd op de Zuid-Amerikaanse stijl en worden met zorg uitgezocht. De dekens worden met de hand vervaardigd en afgewerkt waardoor elk exemplaar uniek is. Doordat de dekens in kleine aantallen worden gemaakt kan het zijn dat er kleine verschillen zitten in de kleur, afmeting of samenstelling. Maar over het algemeen zijn deze verschillen zo klein dat je het bijna niet ziet.

Enthousiast geworden? Bestel snel jouw plaid deken exemplaar online of kom ze beleven in onze travel concept store in Zutphen!

Heb je al een alpaca wollen deken en ben je benieuwd hoe je deze het best kan wassen? Lees dan snel de volgende blog over wol wassen en drogen!

Daniëlle Zandbergen