


Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Account aanmakenOnze favoriete picknick recepten

Het is bijna zomer, tijd om lekker naar buiten te gaan. Wij doen dat het liefst in combinatie met een picknick en goed gezelschap! Op een zonnige dag pakken wij onze alpaca picknickkleden en panama hoedjes erbij en lopen, fietsen of rijden we naar onze favoriete plekjes in de buurt. Bij een goede picknick hoort natuurlijk een hapje en een drankje en daarom zetten wij hier onze favoriete picknickrecepten op een rijtje!
Vóór de picknick zijn we te vinden in de keuken om de lekkerste hapjes voor te bereiden. Onze lievelingsrecepten voor een geslaagde picknick zijn 1) zoete aardappel salade, 2) een borrelbrood, 3) de rijst salade van Ottholengi en 4) zelfgemaakte limonade. Al deze gerechten zijn ook online te vinden maar voor het gemak schrijven we ze hier voor je uit.
1. Zoete aardappel salade
Dit gerecht zorgt voor kleur en is ook nog eens super lekker & gezond! Zoet maar fris en zowel lekker warm als koud. Voor het maken van deze salade heb je een oven nodig dus het is slim om dit gerecht van te voren te maken.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 800 gr zoete-aardappelblokjes
- 200 gr snoeptomaatjes
- 1 avocado
- 100 gr feta
- 12 bosuitjes
- 1 limoen
- 4 el mayonaise
- bakpapier
- snuf peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper
- 2 el olijfolie
- 50 gr walnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de zoete-aardappelblokjes met de olijfolie en de kruiden, verdeel over de bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
- Snijd de snoeptomaatjes in kwarten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees dan in blokjes. Verkruimel de feta, hak de walnoten grof en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Meng de tomaat, avocado, feta en bosui met de aardappelblokjes. En bestrooi het geheel met de walnoten.
- Pers de limoen uit en meng het sap met de mayonaise. Serveer deze als dressing bij de salade.
2. Borrelbrood
Een borrelbrood is perfect voor elke gelegenheid en is ook heel gemakkelijk te maken. Je hebt nodig: een groot bol brood zoals bijvoorbeeld een ‘Pain de Campagne’, kaas naar keuze (dit kan camembert, mozzarella, brie of geraspte kaas zijn), boter, knoflook en peterselie. Ook lekker met gedroogde chili flakes en maak het af met peper en zout. Ook voor dit gerecht heb je een oven nodig maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om wat verschillende soorten kaas en dipjes te halen die je met een stokbroodje direct kunt opeten!
Benodigdheden voor 1 borrelbrood:
- 1 brood naar keuze
- 1 teentje knoflook
- 100 gr ongezouten roomboter
- 1 bol mozzarella
- 3 el fijngesneden bladpeterselie
- 100 gr geraspte belegen kaas
- Zeezout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm in de lengte in en in de breedte, zodat er een ruitpatroon ontstaat. LET OP: snij het brood niet helemaal door want dan heb je allemaal losse stukken en we willen juist 1 geheel houden.
- Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een steelpan, voeg de knoflook toe en laat iets afkoelen.
- Snijd de mozzarella (of andere kaas) in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter en snijd de peterselie fijn. Meng de mozzarella en de fijngesneden peterselie met de geraspte kaas. Vul het brood met dit mengsel en schenk vervolgens de knoflookboter over het gevulde brood en bestrooi met zout, peper (en chili flakes) naar smaak.
- Bak het brood in het midden van de oven voor zo’n 12 á 15 minuten. Het brood is goed als de kaas is gesmolten.
3. Rijst salade van Ottholengi
Deze heerlijke mediterrane rijst salade is perfect voor de zomer. De rijst wordt klaargemaakt in de oven met munt en wanneer dat klaar is wordt deze gemixt met een een salsa van groene olijven, feta, walnoten en granaatappelpitjes. Een salade vol van smaak met een zoetje en een zuurtje wat erg lekker is op een warme zomerdag.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 300 gr basmatirijst
- 40 gr boter
- 600 ml kokend water
- 35 gr munt
- 120 gr feta
- peper
Salsa
- 40 gr olijven zonder pit
- 90 gr granaatappel pitjes
- 40 gr walnoten
- 3 el olijfolie
- 1 granaatappel
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 230 graden. Doe de rijst in een ovenschaal. Voeg zout en peper toe naar smaak. Smelt de boter, kook het water en giet beide over de rijst. Leg de takjes munt bovenop maar bewaar ongeveer 10 gram munt voor de salsa. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven tot de rijst gaar is en al het water heeft opgenomen.
Tip: Als je geen oven wilt of kunt gebruiken kan je de rijst ook koken in een pan met de munt erbij.
- Snijd de olijven in ringen, pers de knoflook, hak de noten in stukjes en snijd de overige munt fijn. Meng alles door elkaar in een bak en zet even weg.
- Haal de schaal met rijst uit de oven en verwijder de folie. Haal van de takjes munt de blaadjes en meng deze bij de rijst. Schep dan de salsa over de rijst en bestrooi met gebrokkelde feta. E voila!
4. Zelfgemaakte limonade
Naast alle lekkere hapjes moet er ook wat te drinken zijn en niets is lekkerder dan een koud glas limonade. Deze citroen limonade kan je zelf maken en bevat maar liefst 3 ingrediënten.
Benodigdheden voor 1 liter:
- 600 ml water
- 100 ml suiker
- 180 ml citroensap
Bereidingswijze:
- Doe 100 ml water in een steelpannetje en zet dit op het vuur. Voeg dan 100 ml suiker toe en zorg er al roerende voor dat de suiker volledig oplost in het water.
- Laat het suikerwater vervolgens volledig afkoelen.
- Neem een ruime karaf of afsluitbare fles en doe hierin het suikerwater, de rest van het water en het citroensap. Meng dit door elkaar en koel de citroenlimonade in de koelkast.
- Serveer naar smaak met extra schijfjes citroen en ijsblokjes. Proost!
Heb je liever iets wat nog sneller klaar is?! Vul dan een fles koud water met smaakmakers zoals: munt, citroen, limoen, komkommer, sinaasappel of iets anders. Super simpel en erg lekker!
Niet vergeten
Een picknick is pas compleet met een mooie alpaca deken van EcuaFina. De Zuid-Amerkaanse prints geven direct een vakantiegevoel. Plus de dekens zijn zo zacht dat je er niet meer vanaf wilt. Maar vergeet ook niet de handige dingen zoals: borden, bestek, glazen of bekers en servetten.
Wie weet heb je al een vaste picknickspot maar misschien zijn er nog wel veel meer mooie plekjes bij jou in de buurt. Denk aan het park, het strand, een meer of in het bos. Verken je buurt en wie weet ontdek je nieuwe prachtige plekjes.
In deze blog lees je hoe je de beste picknick organiseert.