Top 5 zomer dekens

Wij halen deze zomer Ecuador naar Nederland. Onze prachtige native plaids met authentieke Zuid-Amerikaanse prints brengen de Ecuadoraanse zon met zich mee. Zie jij het al voor je? Lekker buiten op het gras met 1 van onze picknickkleden en een goed boek. Of lekker ontspannen op de veranda in je favoriete tuinstoel met 1 van onze dekens. Het kan allemaal!

Onze top 5 zomerdekens zijn vrolijk, ontzettend zacht en origineel! Ze bestaan voor 70 procent uit alpaca wol en worden met de hand vervaardigd in Ecuador door lokale communities. Daarnaast worden de dekens zonder tussenschakel rechtstreeks geïmporteerd naar Nederland en ontvangen de makers van de dekens een eerlijk bedrag. Dit is voor ons heel belangrijk. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen enthousiast maken over deze prachtige producten. 

De zomer is in aantocht, terwijl het in Ecuador altijd lente is. Omdat Ecuador op de evenaar ligt zijn er door het jaar heen nauwelijks temperatuurverschillen en kent het land grofweg twee seizoenen, namelijk het droge seizoen en het regenseizoen. Maar even terug naar Nederland waar het nu eindelijk boven de 20 graden is, en dus de perfecte tijd om lekker weer in de tuin, in het park of op je balkon te zitten. Hier mag een deken van EcuaFina niet ontbreken. Hieronder vind je onze top 5 zomerdekens met de meest vrolijke kleuren en prints voor de zomer van 2022! 

1. Antisana roze

De Antisana roze is nog niet zo lang in onze collectie maar loopt nu al ontzettend goed. Door de roze tinten gemixt met turquoise en donkerblauw heeft de deken een perfecte zomerse look. Naast deze roze deken hebben we de Antisana print ook in een oranje deken en in een bruine deken.

Op onderstaande foto zie je de Antisana roze, die wordt vastgehouden door de wevers in Ecuador die de deken hebben gemaakt. Deze foto is genomen net voordat de dekens werden ingepakt voor verzending naar Nederland.

In onze vorige blog ‘Nieuw in de collectie, de Antisana’ vertellen we meer over deze dekens, waaronder waar de naam vandaan komt!

2. Chimborazo roze

Op plek nummer twee staat de Chimborazo roze, een super vrolijke roze deken met veel kleur. Deze deken zien we veel terug in de bohemian interieurs maar ook op het strand en in het park als picknickdeken. Doordat deze deken zoveel kleur bevat is hij ideaal om mee te mixen en matchen. 

 

Deze foto is van een tijdje geleden. Rebecca genoot hier van een picknick-shoot met haar zoontje José Miguel en de kleine Sophie - die nu inmiddels alweer 1 jaar oud is - in haar buik. De native plaids zijn plusminus 195 centimeter breed en 235 centimeter lang. Groot genoeg om met je hele gezin of vriendengroep op te zitten. En zeg nou zelf een picknick wordt toch gelijk een stuk leuker als je op zo’n kleurrijk plaid zit? 

Benieuwd hoe je de perfecte picknick organiseert? Je leest het hier!

3. Cotopaxi multicolor

De Cotopaxi multicolor is ook echt een favoriet van vele. Deze plaid voor op de bank bevat prachtige banen met native achtige patronen in verschillende kleuren. De deken bevat zowel warme tinten zoals rood en oranje als koele tinten zoals blauw en groen. De print is echt kenmerkend voor Zuid-Amerika. 

En wist je dat de dekens omkeerbaar zijn? De dekens worden geweven als dubbelweefsel, hierdoor zijn de voorkant en achterkant van het doek met elkaar verbonden waardoor er zowel op de voorkant als achterkant een patroon ontstaat. Onze native plaids hebben een kleurrijke voorkant en een (kleurrijke) rustige achterkant. Dus eigenlijk twee dekens in één, ideaal als je de ene kant even zat bent. 

4. Quilotoa rood

Op de vierde plek staat de Quilotoa rood. Deze rode wollen deken heeft een ontzettend warme uitstraling door alle rode tinten die erin zitten. Kirsten van Where she goes nam dit plaid met haar mee naar België. Hier heeft ze van het vroege voorjaarszonnetje genoten samen met een van de honden die daar rondlopen. Overdag picknickend op het gras en s avonds op de veranda met het houtkacheltje aan. 

 

Door de alpacawol zijn de dekens heel zacht en lekker warm. Maar wist je dat wol thermo regulerend werkt? Wol werkt namelijk erg goed tegen de kou maar ook tegen oververhitting. Niet gek ook want de Alpaca’s dragen de wol tijdens de koude ochtenden en regenachtige dagen maar ook als het zonnetje schijnt! Hierdoor is het een heel fijn materiaal én multifunctioneel materiaal.

5. Imbabura rood

Last but not least, de Imbabura rood. Deze rode deken bevat een regenboog aan kleuren. Voornamelijk rood en oranje maar ook zit er geel, groen en grijs-blauw in. José Miguel speelt maar al te graag met deze deken. 

Alpaca wol is hypoallergeen, dit betekent een lage kans op allergische reacties. Hypo betekent namelijk ‘laag’ en allergeen duidt op de potentie van een stof om allergische reacties te veroorzaken. Een kenmerk van wol is dat de vezels kleine uitstekende schubjes heeft, deze schubjes maken dat wol kriebelig kan aanvoelen. Het voordeel van alpaca wol tegenover schapenwol is dat de schubjes bij alpaca wol kleiner zijn dan die van schapenwol. Hierdoor kriebelt alpacawol weinig tot niet. Zelfs 80% van de mensen met een allergie voor schapenwol kunnen alpacawol wel verdragen. Daarnaast is het dus ook een heel fijn materiaal voor kinderen. Gebruik onze native plaids bijvoorbeeld als speelkleed of om een hut mee te bouwen. 

Daniëlle Zandbergen