Verduurzaam je huis met wollen alpaca dekens

Brrrr het wordt weer koud! 

De dagen worden korter en de nachten langer, het dekentjes seizoen is weer geopend. En laat dat nou precies het seizoen zijn waar wij zo van houden! Op de bank met een warme wollen alpaca deken dekentje een flinke kop thee en een goeie serie, laat de kou maar komen. 

Alpaca wollen deken

Met onze alpaca wollen dekens krijg je het sowieso niet koud. De dekens bestaan voor 70% uit alpacawol wat heerlijk zacht én warm is. De andere 30% bestaat uit een mix van katoen en acryl, dit zorgt ervoor dat de deken extra sterk is en ook makkelijk te wassen. Wol is van zichzelf zelfreinigend en hoeft bijna nooit gewassen te worden. Toch bestaat de kans, tijdens zo’n chill-avondje op de bank dat er een vlek op komt en dat is zonde. Door de samenstelling van 70% alpaca wol en 30% katoen-acryl kan de deken gewoon in de wasmachine op een wolwas- of handwasprogramma. 

Onze alpaca wollen dekens zijn:

  • Zachter dan schapenwol en cashmere
  • Hypoallergeen en prikken niet
  • Water- en vuilafstotend
  • Onomkeerbaar
  • Binnen en buiten te gebruiken

De dekens zijn 225 cm breed en 190 cm lang en we hebben 16 soorten die allemaal naar een vulkaan in Ecuador zijn vernoemd.

Deze bontgekleurde dekens komen uit Ecuador en worden ingekocht bij lokale communities. De plaids worden gemaakt met oude weefmachines en met de hand afgewerkt. Hierdoor kan het zijn dat de print en kleur soms net iets anders zijn dan op de foto. Maar dat maakt ze juist zo bijzonder en authentiek!

Alpaca dekens voor buiten en binnen

In de zomer gebruik je de wollen alpaca plaids als picknickkleed, in de herfst en winter zijn ze heerlijk rondom een kampvuur, op de veranda of op de bank. 

 

Samen op de bank

Met de huidige energie prijzen gaat voor velen de kachel een paar graden lager en gaan we ons wat warmer kleden. Zoals mijn moeder altijd zei ‘als je het koud hebt, trek je maar een extra trui aan’.  

Wil je energie besparen, maak dan vaker gebruik van wol in je huis. Wol is heerlijk warm en met een warme wollen plaid op de bank of om je heen kan de verwarming een standje lager. Dat kan natuurlijk met een deken van schapenwol, maar wist je dat onze dekens van alpacawol nóg warmer en nóg zachter zijn? Daarnaast zijn de native plaids zo groot dat je er gemakkelijk met z’n tweeën onder kan, hoe knus is dat?! 

5 tips voor een duurzaam interieur

Als je de verwarming 1 graad lager zet, bespaar je al snel 7% op je gasrekening! Met de huidige prijzen kan dat wel oplopen tot 300,- euro per jaar. En met deze tips blijf jij in de tussentijd lekker warm!

Tip 1: Geef je interieur extra warmte door een alpaca native plaid zoals bijvoorbeeld de Cayambe. Een prachtige wollen deken om over je bank te draperen maar ook heerlijk om onder te kruipen, dus functioneel én mooi!

Tip 2: Hou je van een frisse slaapkamer maar wil je wel een warm bed? Leg dan eens een alpaca wollen deken over je dekbed heen. Door de natuurlijke warmte kan je het raam op een kiertje laten staan én de alpacawol houdt je lekker warm! 

Tip 3: Wil je de verwarming een graadje lager maar wil je niet de hele dag met een hele alpaca deken rondlopen? Probeer dan eens een van onze poncho’s. Deze worden van hetzelfde materiaal gemaakt als de dekens en zijn ontzettend fijn om te dragen. Doordat ze geen mouwen hebben bieden ze veel bewegingsvrijheid en je kan er gemakkelijk een dikke trui onderaan. Je hebt dan niet eens door dat de verwarming wat lager staat.

 

Tip 4: Maak je outfit compleet met een alpaca wollen omslagdoek. Ze zijn verkrijgbaar in vrolijke kleuren, perfect voor de herfst/winter. Ook deze sjaals zijn erg fijn om thuis om te hebben. Zet ze vast met een leuke speld of draag ze met je winterjas, warme nek en schouders gegarandeerd!

Tip 5: Geen vloerverwarming? Geen probleem! Met een wollen vloerkleed kleed je je huis lekker aan en hou je warme voeten. Onze vloerkleden worden helemaal met de hand geweven en geknoopt, echt een staaltje vakwerk! Daarnaast wordt er een volle bak liefde in gestopt en dat spat er vanaf! Bekijk hier onze kleurrijke Aztec vloerkleed en onze zwart-witte vloerkleed.

Wol is een super duurzaam materiaal, en steeds meer mensen (her)ontdekken de fijne karakteristieken van het materiaal. Ben je bang dat het prikt of kriebelt? Wees gerust, de alpaca wol die gebruikt wordt in onze dekens is vele malen zachter dan de wol die je gewend bent en is hypo allergeen. 

Verduurzaam je huis met een alpaca wollen deken, je energierekening en de makers in Ecuador zullen je dankbaar zijn!

Daniëlle Zandbergen