Waarom kiezen voor producten van EcuaFina?

Kiezen voor producten van EcuaFina betekent kiezen voor een eerlijk loon voor de lokale bewoners van Ecuador. De fairtrade producten worden met de hand gemaakt en zijn daardoor niet alleen uniek, maar ook van hoge kwaliteit. Deze producten worden slechts op kleine schaal geproduceerd, waardoor je echt iets bijzonders in huis hebt dat je niet snel ergens anders tegen komt. Daarnaast zijn het gewoonweg prachtige items, een must-have voor iedere cultuurliefhebber.

Oprichting van EcuaFina

EcuaFina is opgericht door Rebecca Braak, zelf woonachtig in Ecuador. Zij bezoekt meerdere malen per jaar de kleine gemeenschappen in Ecuador die de producten volgens traditionele wijze vervaardigen. De Quichua-stammen in de Andes maken unieke en verrassende producten die je terugvindt in het assortiment van EcuaFina, te denken valt aan alpaca kleden, poncho’s, apalca sjaals, Panama hats en Tagua-kettingen. Ook de lokale cuisine wordt niet overgeslagen - kies uit heerlijke gourmet producten zoals avocado olie, chocolade, koffie en nog veel meer. Met EcuaFina haal je Ecuador in huis. 

Webshop en travel store in Zutphen

De webshop van EcuaFina biedt het grote gemak om online Ecuadoriaanse producten te bestellen, maar in Zutphen bevindt zich ook een fysieke winkel. Deze heet de EcuaFina Travel Concept Store en is te vinden aan de Pelikaanlaan 14. Je vindt hier meer diversiteit aan kleuren en patronen van warme plaids dan in de webshop. Bovendien kun je de kwaliteit eerst eigenhandig beoordelen voor je besluit of je een prachtig product uit de Andes wil of niet. Je kunt hier ook reizen boeken naar Ecuador en de Galapagos eilanden. Dan kun je de producten zelf rechtstreeks kopen! 

Waarom EcuaFina? 

EcuaFina staat dus voor eerlijke en goede producten. De handgemaakte fairtrade items komen direct van de lokale gemeenschappen uit Ecuador - geen tussenpersonen of vage marges. Rebecca importeert de producten rechtstreeks. Alle producten zijn origineel en authentiek, afkomstig uit de Andes. Ze worden met liefde en uiterste zorg gemaakt. Bestellen is gemakkelijk te doen via de webshop, met gratis verzending en 14 dagen retourrecht. Of kom eens gezellig langs in de winkel in Zutphen, waar je jouw nieuwe aanwinst direct mee kunt nemen naar huis. Vragen over de webshop, winkel of de producten? Neem dan gerust contact op. 

Britt Daemen