Wist je dat Rebecca ook een reisbureau runt?

Wist je dat Rebecca naast EcuaFina ook een reisbureau runt?

EcuaFina is eigenlijk ontstaan na een heel avontuur in Ecuador. En dat avontuur begon zo… Rebecca besloot om in februari 2014 naar Ecuador te gaan voor 3 maanden vrijwilligerswerk op een paardenranch. Ze was afgestudeerd en werkte net een tijdje voor de KLM op de E-commerce afdeling als junior projectmanager. Alles verliep soepel, ze had een goede baan, KLM was haar droombedrijf en ze had een leuk sociaal leventje in Amsterdam. 

Op avontuur

Maar er knaagde iets, ze miste avontuur. Haar vader woonde toen nog op Curaçao en Rebecca bezocht hem regelmatig. Zuid-Amerika begon haar steeds meer en meer te trekken. Dus besloot ze om voor 3 maanden onbetaald verlof te nemen en naar Ecuador te gaan. In deze 3 maanden kon ze doen wat ze wilde om daarna weer terug te gaan naar haar ‘normale’ leventje. Ze wilde deze 3 maanden gebruiken om iets met paarden te doen en om Spaans te leren.

 

Toen het vliegtuig was geland in Ecuador werd Rebecca opgehaald door een Engelse dame. Zij had een ranch met paarden waarmee ze paardrij tours organiseerde. Aan Rebecca de taak om de paarden te trainen en met de gasten op tour te gaan. Het was hard werken, de ranch was afgelegen en er was geen wifi. Rebecca heeft het welgeteld 2 weken volgehouden en had het volgende plan om naar Quito te gaan (de hoofdstad van Ecuador). In de bus onderweg naar Quito onderging ze een grote cultuurshock. Zoveel verschillende mensen en de een na de andere verkoper van maïs, empanadas en noem maar op stapte de bus op.

 

Ecuador, Peru en Colombia ontdekken

In Quito wilde Rebecca Spaans leren en kwam in een soort studentenhuis terecht. Aan de overkant van de straat was de talenschool en hier had ze elke dag Spaanse les. Deze tijd was erg gezellig en het is heel goed geweest voor haar Spaans maar Rebecca wilde alles uit de 3 maanden halen, dus besloot ze na een paar weken in dat studentenhuis te hebben gewoond te gaan reizen. Ze ging naar de Galapagos, Peru en Colombia. Tijdens haar reis kwam ze op de meest prachtige plekken terecht en ontmoette ze vele leuke mensen, waaronder haar vakantieliefde. Nu wilde ze helemaal niet meer terug naar Nederland en plakte er nog 7 maanden aan vast!

Rebecca Adventure Travel

Toen dacht ze ‘wat wil ik nou echt?’ Iets met paarden en mensen, dat moest het worden. En toen zei iemand van de KLM tegen haar, ‘waarom ga je geen paardrij-tours organiseren voor de KLM-crew?’. Wanneer de KLM-crew landt in Ecuador moeten ze namelijk een paar dagen overbruggen voordat ze weer op een vlucht terug gaan. En dat was een perfect plan. Rebecca kocht een oude jeep, ging op zoek naar waar ze de beste paarden en deals kon vinden en reed elke dag naar de airport om de KLM-crew te benaderen of ze met haar een dagje wilde paardrijden. Maar ook andere activiteiten bood Rebecca aan, zoals ziplinen, fietsen, hiken, raften en nog veel meer. Door al haar tripjes door Ecuador en omgeveging wist ze precies waar de leukste en mooiste plekjes zaten, en zo in Rebecca Adventure Travel ontstaan.

   

Tot in de late uurtjes werkte Rebecca door aan haar website, waar mensen zelf activiteiten konden boeken. Ze had weliswaar concurrentie dus alles moest tip top in orde zijn. Van het een kwam het ander, er kwam steeds meer vraag naar volledige reizen in plaats van enkele activiteiten. Rebecca besloot andere gidsen in te huren en te trainen zodat zij iedereen de perfecte vakantie konden geven. Op de TripAdvisor pagina van Rebecca Adventure Travel werden de mooiste reviews achtergelaten en daardoor kwamen er veel reizigers. 

Om ervoor te zorgen dat haar reisbureau ‘Rebecca Adventure Travel’ goed verliep moest ze allerlei officiële papieren regelen, zoals vergunningen, btw-nummer, kantoor etcetera. In Nederland is dit vele malen beter te regelen dan in Ecuador. Alles is in het Spaans en je moet maar net de juiste mensen kennen. Maar het geluk was weer bij Rebecca want haar 2e Ecuadoraanse liefde, Andres - tegenwoordig haar man - heeft een bedrijf in de logistiek en kon haar helpen met alles wat ze via de gemeente moest regelen.

 

Travel Concept Store - EcuaFina

Eenmaal alles geregeld en Rebecca Adventure Travel was up and running. Totdat Covid-19 roet in het eten gooide. De tripjes naar de Galapagos, het amazonegebied en de Andes moesten wachten. Mensen gingen hun vakanties annuleren en dat was een zware tegenslag voor het reisbureau. Drie maanden heeft alles in Ecuador plat gelegen, zelf de luchthaven was gesloten. Het was zo streng dat elke auto maar slechts 1x per week boodschappen mocht doen en dit werd geregistreerd via het kenteken, ook was er een avondklok waarbij je om 14:00 uur 's middags al binnen moest zijn. Tijdens deze drie maanden is Rebecca begonnen met EcuaFina. Door alle reizen met haar reisbureau kwam ze zoveel leuke producten van lokale ambachtslieden tegen die ze het liefst wilde verkopen in Nederland. Veel van deze producten zijn handgemaakt, zoals de enige echte panama hoeden, handgeweven vloerkleden en niet te vergeten prachtige alpaca wollen plaids. Niet iedereen kan zomaar naar Ecuador en daarom wilde ze mensen op deze manier enthousiasmeren en kennis laten maken met haar favoriete land. 

Na deze 3 maanden ging Ecuador weer een klein beetje open, en kon het reisbureau weer wat doen. Op het moment loopt het reisbureau weer helemaal op. En ook EcuaFina doet het goed. Er is een prachtige Travel Concept Store in Zutphen die elke maand weer een paar veranderingen ondergaat. Alle prachtige (handgemaakte) producten zijn hier te koop en je kunt er informatie krijgen van reizen naar Ecuador & de Galapagos Eilanden. Ben je benieuwd naar alle producten of naar een reis? Schroom dan niet om een keer langs te komen! We zien je graag verschijnen aan de Pelikaanstraat in Zutphen. 

Beleef, voel en proef Ecuador

Daniëlle Zandbergen