Zo organiseer je de perfecte picknick

De zon begint eindelijk weer te schijnen en het is tijd om er lekker buiten op uit te gaan. En wat is er nu heerlijker in de zomer dan de natuur in voor een picknick? Als je het doet dan wil je het meteen goed doen, dat snappen we. Het begint natuurlijk allemaal met een vrolijk alpaca plaid, wat je nog meer nodig hebt voor de perfecte picknick dat vertellen we je hier. 

Kies de juiste picknickspot 

Een picknick wordt natuurlijk gemaakt door de plek van de picknick. Zoek een mooie rustige plek in de natuur om van je picknick te genieten. Lekker in het bos, in een groot park of aan het water, jij hebt het voor het zeggen. Kies voor een plek die voor iedereen goed te bereiken is en waar je eventueel wat schaduw kunt opzoeken. 

Het perfecte picknick kleed

Niets zo vervelend als een picknick waarbij je op nat gras moet zitten of je hapjes steeds in het zand staan. Want wat is nu een picknick zonder een heerlijk zacht picknick kleed? Niet alleen super comfortabel, het kleed de boel ook meteen gezellig aan. Een picknick deken van alpaca wol is perfect voor jouw volgende picknick. De picknickkleden zijn ruim zodat er genoeg plek is voor het hele gezin of al je vrienden en natuurlijk alle hapjes. Daarnaast is het kleed ontzettend zacht door het gebruik van hoogwaardig alpacawol. De gezellige kleurtjes en toffe prints geven meteen een zomerse sfeer aan je picknick. 

Eten en drinken voor de picknick

Wat is nu een picknick zonder goede hapjes en drankjes. Je wil ervoor zorgen dat je genoeg drinken meeneemt, vooral voor de warme dagen. Kies voor variatie in eten en hapjes die makkelijk zijn om mee te nemen en te delen. Denk aan sandwiches, groente en fruit, wraps, smoothies of versgebakken koekjes. Een ander leuk idee is om iedereen wat mee te laten nemen. Zo heb je zeker allerlei verschillende hapjes en hoef jij niet alleen al de voorbereidingen te doen. 

De picknick checklist

Naast de essentials van een picknickkleed en genoeg eten en drinken, is er nog een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koelbox om alles lekker fris te houden. Ook borden, bestek en bekers zijn handig, kies bijvoorbeeld voor lichtgewicht campingservies, wel zo makkelijk als je alles mee moet tillen. Servetten, een handdoek, een flesopener en een scherp mes zijn altijd goed. Is het een zonnige dag vergeet dan zeker de zonnebrand en eventueel insectenspray niet. Ook zeker  niet onbelangrijk, een vuilniszak, je wil natuurlijk niets achterlaten in de natuur na je picknick.

Nu je alle belangrijke picknick spullen hebt kun je een mooie picknickplek gaan uitzoeken! En vergeet ook zeker niet even om een kijkje te nemen tussen alle prachtige hippe wollen plaids van Ecuafina. Je vindt vast een mooie kleur, print en afmeting die past bij jouw zomerse plannen.

Britt Daemen