Alpaca sjaals handgemaakt - Authentiek & Warm - EcuaFina

Op zoek naar prachtige warme alpaca sjaals? De zachte, handgemaakte sjaals uit Ecuador zijn een aanwinst voor je kledingkast. Shop nu!

Sorteren op:
Paqocha by EcuaFina 100% Baby Alpaca XXL Sjaal - Beige
Paqocha by EcuaFina
100% Baby Alpaca XXL Sjaal - Beige
€175,00
Handgemaakt en luxe sjaal en omslagdoek gemaakt van 100% Ecuadoriaanse Baby Alpaca in natuurlijke kleuren. Shop nu dit unieke item.
EcuaFina Alpaca sjaal - Beige
EcuaFina
Alpaca sjaal - Beige
€49,50
Op zoek naar een prachtige beige alpaca sjaal? De zachte, handgemaakte sjaals uit Ecuador zijn een aanwinst voor je kledingkast. Shop nu!
EcuaFina Alpaca sjaal - Lime Groen
EcuaFina
Alpaca sjaal - Lime Groen
€49,50
Op zoek naar een prachtige groene alpaca sjaal? De zachte, handgemaakte sjaals uit Ecuador zijn een aanwinst voor je kledingkast. Shop nu!
EcuaFina Alpaca sjaal - Paars
EcuaFina
Alpaca sjaal - Paars
€49,50
Op zoek naar een prachtige paarse alpaca sjaal of omslagdoek? De zachte, handgemaakte sjaals uit Ecuador zijn een aanwinst voor je kledingkast. Shop nu!
EcuaFina Alpaca sjaal - Wit
EcuaFina
Alpaca sjaal - Wit
€49,50
Op zoek naar een prachtige witte alpaca sjaal / luxe omslagdoek? De zachte, handgemaakte sjaals uit Ecuador zijn een aanwinst voor je kledingkast. Shop nu!
EcuaFina Alpaca sjaal - Zwart
EcuaFina
Alpaca sjaal - Zwart
€49,50
Op zoek naar een prachtige zwarte alpaca sjaal? De zachte, handgemaakte sjaals uit Ecuador zijn een aanwinst voor je kledingkast. Shop nu!
Sorteren op:

Alpaca Sjaals

 

Geen enkele sjaal is warmer dan deze prachtige alpaca sjaal. Dit product is gemaakt van - je raadt het al - alpaca wol en is ontzettend zacht en warm voor je nek en schouders. De sjaal is extra breed, zodat je in de herfst en winter geen kou zult vatten. De holle vezels van alpacawol houden veel warmte vast. Alle alpaca sjaals in de webshop zijn met de hand gemaakt. Dus als je nog een mooie dames sjaal zoekt, ben je hier aan het goede adres!

 

Alpaca sjaals uit Ecuador

De producten uit onze webshop vind je nergens anders in Nederland. De alpaca sjaals worden uit Ecuador gehaald en door Rebecca persoonlijk uitgezocht. Hierbij vindt er een strenge selectie op kwaliteit plaats. Alleen de mooiste alpaca sjaals mogen mee terug naar Nederland. Rebecca selecteert de producten voor haar webshop ook op eerlijkheid; alles wordt direct bij de lokale gemeenschappen ingekocht. Bij de aankoop van een alpaca sjaal steun je dus de lokale bevolking van Ecuador. Tevens kan je hier heel veel authenthieke mooie producten uit Ecuador bekijken, waaronder Alpaca plaids, ponchos, Panama hoeden en nog veel meer. Maar pas op… Als je eenmaal de charme van Ecuador hebt ontdekt, wil je niets anders meer! 

 

Alpaca omslagdoek wassen

Het liefst zou je de alpaca omslagdoek 24 uur per dag, 7 dagen per week dragen, maar dat kan natuurlijk niet. Ook al houdt alpaca wol geen nare geurtjes vast, toch kan het voorkomen dat de sjaal vies wordt en gewassen moet worden. Het wassen van een alpaca sjaal of omslagdoek dient wel met enige zorg te gebeuren. Je kunt de sjaal niet bij de gewone was gooien. Sterker nog: het is beter om zo lang mogelijk te wachten met het wassen van je alpaca sjaal. Is je sjaal écht aan een wasje toe? Lees dan eerst onderstaande instructies voor het veilig wassen van je alpaca sjaal. 

 

Alpaca sjaals wassen in de wasmachine

Als je de sjaal in de wasmachine wil doen, stop het product dan in een beschermende waszak. Gebruik waspoeder met een neutrale pH-waarde of wolwasmiddel. Je kunt wasverzachter gebruiken, maar het is niet nodig. Kies het wolwasprogramma op dertig graden. Centrifugeren op maximaal 500 omwentelingen. 

 

Alpaca sjaal handwas

Voor een handwas gebruik je koud water en wolwasmiddel. Gebruik voldoende water en wrijf niet. Je kunt hierbij wasverzachter voor wol gebruiken. Verwijder met je handen het overtollige water uit de sjaal, maar ga niet wringen. Spoel na met koud water en dep de sjaal met een droge handdoek tot het meeste water eruit is. 

 

Drogen van alpaca wol

Laat alpaca wol nooit kletsnat drogen, het overtollige vocht kan je eruit drukken (maar niet wrijven of wringen!). Stop alpaca sjaals nooit in de droger. Dan kan je afscheid nemen van je mooie kledingstuk. Laat de luxe sjaal liggend drogen op een handdoek, zodat de natuurlijke vorm behouden blijft. Zorg er ook voor dat de sjaal niet in de volle zon ligt of over een warmtebron. Het strijken van de alpaca sjaal is niet nodig. 

 

Niet wassen, maar luchten

Vind je het wassen van je alpaca sjaals spannend? Het materiaal houdt van nature geen luchtjes vast, dus tenzij je echt een vlek in je sjaal hebt, hoef je ‘m eigenlijk niet te wassen. Veel beter voor het materiaal is om je luxe sjaal regelmatig te luchten. Zo geniet je het langste van je prachtige alpaca sjaal. Heb je nog vragen over alpaca sjaals? Neem dan gerust contact met Rebecca op!