Betaalmethodes

In deze webshop kun je de producten afrekenen met iDeal, creditcard of Paypal. Mocht je toch liever langskomen in de winkel of heb je nog vragen neem dan contact met ons op.

Voor een directe bankoverschrijving gebruik dan deze gegevens:

EcuaFina BV
Pelikaanstraat 14
7201 DR Zutphen

BANK: ING

IBAN: NL46INGB0007370998

BIC: INGBNL2A

BTW nummer: NL861564935B01

KVK nummer: 80138705

 

 

Voor bankoverschrijvingen in USD graag deze bankrekening gebruiken: 

Naam: Ecuafina BV
Rekeningnummer: 8311036052
Swift / BIC: CMFGUS33
Bank adres:
19 W 24th Street
New York NY 10010
United States

 

HOE ECUAFINA BEGON

Sinds haar eerste voetstap op Ecuadoriaanse bodem was de oprichtster van EcuaFina, Rebecca Braak, verliefd op het land, haar mensen, de rijke cultuur én handgemaakte producten. EcuaFina betekent dan ook letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador. Deze producten (vaak gemaakt van zachte alpaca wol) zijn onder andere plaids, sweaters, hoeden maar ook kettingen. Van oudsher worden deze producten gemaakt door de Quichua indianen die in het Andes gebergte wonen en leven door handel te drijven van eigen gemaakt koopwaar. Ze dacht dat deze prachtige producten ook menig Europees huishouden zou kunnen ver(kleur)rijken en zo begon het idee te broeien voor een eigen winkel. Maar, dan wel op een manier die bij Rebecca past: direct contact met de wevers en voor een eerlijke prijs.

FAIR TRADE & DIRECT SOURCED

Veel mensen zijn tegenwoordig bekend met termen als Fair Trade en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar Rebecca zorgt er persoonlijk voor dat deze concepten worden nageleefd voor EcuaFina. Hoe? Rebecca spendeert een groot deel van het jaar in Ecuador en staat dan in direct contact (direct sourced) met de Quichua indianen. Zo weet zij uit eerste hand dat het maken van een Panama hoed bijvoorbeeld minimaal twee dagen duurt en dat de wevers hun eigen wol kiezen als de alpaca’s net geschoren zijn. De speciale vaardigheden die generatie op generatie worden doorgegeven houden niet alleen
oude tradities in leven, tegelijk worden de Quichua eerlijk betaald voor hun koopwaar waardoor ze een gelijkwaardig bestaan kunnen opbouwen.