Authentiek, fair trade & rechtstreeks geïmporteerd

Zuid-Amerikaanse producten uit het hart van het
Ecuadoraanse Andesgebergte
 

EcuaFina betekent letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador (ecua). Onze producten worden zonder tussenschakel direct geïmporteerd naar Nederland. In Zutphen staat onze Travel Concept Store waar je alle producten kan bekijken, voelen en beleven.

Vele van onze producten worden gemaakt van zachte alpacawol, zoals: native plaids, poncho's, sjaals, truien mutsen etcetera. Daarnaast verkopen we ook de enige echte panamahoeden of te wel 'sombreros de paja toquilla' zoals de Ecuadoranen dat zeggen. Maar ook handgeweven vloerkleden, sieraden van tagua noten, handbeschilderd aardewerk uit Cuenca, avocado olie en nog veel meer! De producten worden op traditionele wijze gemaakt door het inheemse Quichua-volk die in het Andesgebergte woont en leeft van de handel in zelfgemaakte koopwaar.

Rebecca Braak is de oprichtster van EcuaFina zette in 2014 haar 1e stap in Ecuador en werd opslag verliefd op het land, de mensen, de cultuur en de handgemaakte producten. Ze wilde veel meer mensen enthousiast maken over dit veelzijdige land en over de authentieke producten. Zo ontstond het idee voor haar eigen winkel en webshop. Rebecca woont in Ecuador met haar gezin en onderhoudt het contact met de wevers en andere artisans. Ze bezoekt de lokale gemeenschappen meerdere keren per jaar om de hoge kwaliteit van de producten te waarborgen en om samen met de lokale bevolking nieuwe producten te ontwerpen.

Klik hier voor de onze reportage bij RTL4

Klik hier om de EcuaFina 2022-productcatalogus te bekijken

ECUAFINA IS GEZIEN IN