Over ons

Filosofie van EcuaFina

Sinds haar eerste voetstap op Ecuadoraanse bodem is de oprichtster van EcuaFina, Rebecca Braak, verliefd op het land, de mensen, de rijke cultuur en de handgemaakte producten. EcuaFina betekent letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador. Deze producten (vaak gemaakt van zachte alpacawol) zijn onder andere plaids, truien, hoeden, maar ook kettingen. Maar ook heerlijke gourmet producten zoals avocado olie, chocolade en koffie. EcuaFina importeert rechtstreeks uit de Andes diverse authentieke fairtrade producten, die ter plaatse volgens eeuwenoude familietradities worden gemaakt. 

Traditioneel worden deze producten gemaakt door de Quichua-indianen die in het Andesgebergte wonen en leven door hun eigen koopwaar te verhandelen. Maar dan wel op een manier die bij Rebecca past: direct contact met de wevers en voor een eerlijke prijs, meerdere malen per jaar de verschillende Quichua stammen van de Andes en andere trotse lokale Ecuadoraanse producenten bezoeken, voortdurend op zoek naar nieuwe mooie en verrassende producten voor de EcuaFina winkel.

Bekijk deze video voor een reportage van RTL4 over EcuaFina.

Rebecca, Andres & Jose Miguel

Travel Concept Store in Zutphen

U kunt deze prachtige producten direct bestellen via de EcuaFina webshop. Maar als u kennis wilt maken met de producten of het prachtige land Ecuador, kom dan naar de EcuaFina concept store in Zutphen, waar u veel meer diversiteit vindt qua kleuren en prints van deze authentieke fairtrade producten uit de Andes! U kunt uw vakantie naar Ecuador en de Galapagos Eilanden ook boeken bij Rebecca Adventure Travel.

 

Opening van EcuaFina

Rebecca bedacht dat deze mooie producten ook veel Europese huishoudens zouden kunnen verrijken, en het idee begon te groeien voor een fysieke winkel. De Travel Concept Store werd in januari 2019 geopend door de burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen, en de ambassadeur van Ecuador, Fernando Bucheli. Het was een groot succes en sindsdien is Rebecca meerdere malen in de pers verschenen om te vertellen over dit nieuwe concept.

Apertura de la concept store de viajes EcuaFina en enero de 2019 

        

Waarom EcuaFina?

  • Fairtrade & direct sourced; handgemaakte producten gemaakt door de lokale gemeenschappen in Ecuador, rechtstreeks geïmporteerd door Rebecca.
  • Hoge kwaliteit & authentiek; alle producten zijn origineel en authentiek en komen uit de Andes, ze worden hier met liefde en uiterste zorg gemaakt.
  • Gemakkelijk online & offline bestellen; gratis verzending via de webshop & 14 dagen retourrecht.

 

Fundadora de EcuaFina Rebecca Braak

 

LOOKBOOK

         

Download hier ons Lookbook.

 

Pers

Stentor - November 2021

Ouders van Nu - Mei 2021

Flair - Mei 2021

Burger Trutjes - Mei 2021

Suzanne Elisa - April 2021

Interieur Inspiratie - April 2021

Stijlmeisje - April 2021

Haar eigen Zaak- April 2021

Global Dutchies - April 2021

Mommies - April 2021

Happinez - Maart 2021

Daily Cappuccino - Maart 2021

Sustainable Gate - Maart 2021

Margriet - Februari 2021

Exact Online - November 2020 

Berkelstroom TV - September 2020

RTL 4 - September 2020

Berkelstroom FM - Juli 2019

Contact Zutphen - Februari 2019

 

           Logotipo de Exact Online         Felicidad

Partners

Ecuafina werkt samen met SEA expert en SEO bureau B. Analyzed marketing. Daarnaast werken we samen met het marketingbureau 24 Carrot Agency.

 

Bezoekadres
Pelikaanstraat 14 7201DR Zutphen


Contact
Willem Braak + 31 6 13874977
[email protected]

BTW nummer: NL861564935B01

Kvk nummer: 80138705