Over ons

EcuaFina - Hoe het begon

Sinds haar eerste voetstap op Ecuadoraanse bodem is Rebecca Braak - de oprichter van EcuaFina - verliefd geworden op het land, de mensen, de rijke cultuur en de handgemaakte producten. EcuaFina betekent letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador (ecua).

"De spirit van Ecuador in je leven & interieur brengen!"

 

 

 

 

 

 

Bekijk het EcuaFina verhaal 

 

Opening van EcuaFina

Rebecca wilde nog veel meer mensen enthousiast maken over dit veelzijdige land en over de authentieke producten. Zo ontstond het idee voor haar eigen winkel en webshop. De Travel Concept Store is in januari 2019 geopend door de burgemeester van Zutphen - Annemieke Vermeulen - en de ambassadeur van Ecuador - Fernando Bucheli. Het was een groot succes en sindsdien is Rebecca meerdere keren in de pers verschenen om over dit nieuwe concept te vertellen.

Apertura de la concept store de viajes EcuaFina and enero de 2019


Travel Concept Store in Zutphen

De Travel Concept Store in Zutphen is het kloppend hart van EcuaFina. In deze fysieke winkel in het historische centrum van deze Hanzestad kun je een reis naar Ecuador boeken bij de reisorganisatie Rebecca Adventure Travel en kun je ook kennis maken met alle EcuaFina producten. De prachtige kleuren en prints van de Ecuadoraanse producten geven je een goede indruk van wat je kunt verwachten in dit Zuid-Amerikaanse land.


Ecuadoraanse handgemaakte producten

Veel producten van EcuaFina zijn gemaakt van zachte alpacawol, zoals: inheemse plaids, poncho's, sjaals en truien. Daarnaast zijn er ook echte Panamahoeden of 'sombreros de paja toquilla' zoals de Ecuadorianen zeggen. Je vindt er ook handgeweven kleurrijke vloerkleden, sieraden van tagua-noten, handbeschilderd aardewerk uit Cuenca, avocado-olie en nog veel meer! Vrijwel alle producten zijn te koop via de webshop, maar er zijn ook producten die alleen in de winkel verkrijgbaar zijn, bekijk ze hier! De producten worden op traditionele wijze gemaakt door de inheemse Quichua-bevolking die in de Andes leeft en leeft van de handel in zelfgemaakte koopwaar.Icoon voor Geverifieerd door de community

Bekijk de EcuaFina collectie hier

 

Alpaca Native Throw - Chimborazo Multicolor

         
Waarom EcuaFina?

Fair trade & rechtstreeks geïmporteerd

Handgemaakte producten gemaakt door de lokale gemeenschappen in Ecuador en rechtstreeks geïmporteerd naar Nederland door Rebecca.

Hoge kwaliteit & authentiek

Alle producten zijn origineel, authentiek en van hoge kwaliteit. De lokale gemeenschappen in de Andes maken de producten met veel liefde.

Online & offline bestellen

Gratis verzending via de webshop en 14 dagen retourrecht.


Onze wevers en artisans

EcuaFina werkt samen met verschillende wevers en artisans die voor ons de prachtige producten maken. De producten worden voor een eerlijke prijs ingekocht waardoor we ervoor kunnen zorgen dat de makers van onze producten een stabiel inkomen hebben en daardoor een beter leven kunnen opbouwen. Op deze manier geven wij hen zekerheid en zij ons. Wanneer je dus een van onze producten koopt steun je niet allen EcuaFina maar ook de maker van het product. 

Vele producten worden met de hand gemaakt, wat een persoonlijke maar ook unieke touch geeft aan het product. Wij vinden het prachtig te zien hoe ambachtelijk daar producten nog worden gemaakt zoals handgeweven panamahoeden en vloerkleden.

Ontmoet hier een aantal van onze wevers en artisans! (Van links naar rechts: Elena, Maria & Priscila)

 

We vinden het belangrijk om transparant te zijn. Daarnaast vinden wij het erg leuk om al onze klanten te laten zien waar, hoe en door wie hun producten gemaakt worden! De kennis en kunde worden van generatie op generatie doorgegeven en het is heel bijzonder om hun geschiedenis en ervaring te zien en te leren kennen.


Over Rebecca

Rebecca is opgegroeid in Zutphen en haar grootste hobby is paardrijden. Op haar 18e vertrok ze naar Amsterdam voor haar studie Business Administration. Na het behalen van haar bachelor en master International Management ging ze aan de slag bij KLM. Ze vloog de hele wereld over en kwam zo terecht in Ecuador. Ze vond haar werk leuk maar mistte het paardrijden heel erg. Ze besloot om voor 3 maanden in Ecuador vrijwillig te helpen op een paardenranch in de Andes. Dit vond ze het fantastisch en besloot Nederland om te ruilen voor Ecuador.

In Ecuador organiseerde Rebecca gecertificeerde paardrijtochten, maar hier bleef het niet bij. Er bleek ook veel vraag te zijn naar andere activiteiten en zo startte Rebecca haar reisbureau, Rebecca Adventure Travel. Door mee te gaan als gids op vele reizen kwam Rebecca vele kleine communities tegen die allemaal verschillende prachtige handgemaakte producten maken en daar is het idee onstaan om met EcuaFina deze producten beschikbaar te maken in de rest van de wereld.

Klik hier voor de EcuaFina reportage bij RTL4

Rebecca, Andres & Jose Miguel

LOOKBOOK

Download hier ons Lookbook

       

 

"De spirit van Ecuador in je leven & interieur brengen!"

 

Persberichten

Het Reiskoffertje - Januari 2024
Jellina Detmar Blog - November 2023
Forbes - Augustus 2023
Droomplekken.nl - Augustus 2023
Vt-Wonen & Design Beurs - Juli 2023 : EcuaFina is één van de hippe en duurzame merken van de beurs

Flavourites - Mei 2023
Flavourites - Oktober 2022
Vt-Wonen & Design Beurs - September 2022

Travelution Expert - September 2022
Liefs Mariëlle - April 2022
Where she goes - April 2022
Stentor - November 2021
Ouders van Nu - Mei 2021
Flair - Mei 2021
Burger Trutjes - Mei 2021
Suzanne Elisa - April 2021
Interieur Inspiratie - April 2021
Stijlmeisje - April 2021
Haar eigen Zaak- April 2021

Global Dutchies - April 2021
Mommies - April 2021
Happinez - Maart 2021
Daily Cappuccino - Maart 2021
Sustainable Gate - Maart 2021
Margriet - Februari 2021
Exact Online - November 2020
Berkelstroom TV - September 2020
RTL 4 - September 2020
Berkelstroom FM - Juli 2019
Contact Zutphen - Februari 2019

 

Logotipo de Exact Online  congratulations

 

 

Visiting address
Pelikaanstraat 14 7201DR Zutphen

Contact
Willem Braak + 31 6 13874977
[email protected]

VAT number: NL861564935B01 Chamber of Commerce
number:  80138705