Ecuadoraanse Vloerkleden

Handgemaakte 100% schapenwollen vloerkleden uit Ecuador.

Sorteren op:

Wollen vloerkleed uit Ecuador

Deze vrolijke vloerkleden van 100% schapenwol staan fantastisch in menig interieur. De vloerkleden zijn gemaakt van 100% schapenwol, wat het product supersterk maakt. Ze worden helemaal met de hand gemaakt in Ecuador. Alle producten zijn persoonlijk geselecteerd door Rebecca. Er vindt een strenge selectie op kwaliteit plaats. Rebecca selecteert de producten voor haar webshop op eerlijkheid. Alles wordt rechtstreeks ingekocht bij de lokale gemeenschappen. Wollen vloerkleden zijn een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid, comfort en stijlvolle uitstraling. Het gebruik van wol als materiaal voor vloerkleden gaat terug tot de oudheid, toen nomadische stammen wol van hun schapen gebruikten om kleden te weven om hun tenten te bedekken. Tegenwoordig zijn wollen vloerkleden verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen.

Vloerkleed van wol met etnisch Patroon

De vloerkleden bevatten (kleurrijke) etnische patronen. Etniciteit is een sociaal-culturele identiteit die behoort tot een bevolking en kenmerkend is voor nationaliteit, taal, cultuur en nog veel meer.Icoon voor Geverifieerd door de community. Een van de belangrijkste voordelen van wollen vloerkleden is hun duurzaamheid. Wol is van nature bestand tegen vuil, vlekken en slijtage, waardoor het een goede keuze is voor gebieden met veel voetverkeer, zoals woonkamers en gangen. Bovendien is wol veerkrachtig en behoudt het zijn vorm goed, waardoor het vloerkleed er lang goed uitziet.

Het tapijt of vloerkleed reinigen

Een tapijt of wollen vloerkleed is een mooie en warme toevoeging aan je interieur. Om ervoor te zorgen dat het er zo lang mogelijk goed uitziet, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Hieronder volgen enkele handige tips om je tapijt of vloerkleed goed te onderhouden:

  • Gebruik een gladde stofzuigermond om het tapijt te stofzuigen. Zet de borstelharen ingetrokken om pluizen en breken van de garens te voorkomen. Stofzuig niet alleen de bovenkant, maar ook regelmatig de onderkant van het tapijt.
  • Let op het materiaal van het tapijt. Een wollen tapijt heeft een andere behandeling nodig dan een tapijt van bijvoorbeeld synthetische materialen. Wol heeft de neiging om pluizig te worden, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van een tapijt. Losse bindingen pluizen sneller dan strakke bindingen.
  • Als er een vlek op het tapijt zit, maak dan een mengsel van ongeveer 10% natuurazijn en 90% koud water. Dep dit mengsel voorzichtig op de vlek met een schone doek of stevige spons. Let op dat je niet te hard wrijft of schrobt, anders maak je de vlek alleen maar erger.
  • Zorg ervoor dat je de doek of spons niet te nat maakt. Hierdoor kan de vlek namelijk verder in het tapijt trekken en wordt het alleen maar moeilijker om het eruit te krijgen. Knijp eventueel overtollig vocht uit de doek of spons voordat je deze op de vlek aanbrengt.

Maak het tapijt regelmatig schoon met een tapijtreiniger. Je kunt hiervoor een speciale tapijtreiniger kopen, maar er zijn ook huishoudelijke middelen die je kunt gebruiken, zoals baking soda en azijn. Meng een beetje baking soda met warm water en breng dit aan op het tapijt. Laat het een paar uur inwerken en stofzuig het vervolgens op. Voor hardnekkige vlekken kun je azijn gebruiken in plaats van baking soda. Meng een beetje azijn met warm water en breng dit aan op de vlek. Laat het een paar minuten intrekken en dep het vervolgens droog met een schone doek of spons.

Een wollen vloerkleed is hét perfecte cadeau!

Onze wollen vloerkleden zijn natuurlijk ontzettend leuk om te kopen voor jezelf. Maar het cadeau krijgen is misschien wel nog leuker! Uit onderzoek van de website Verjaardagscadeau Vrouw is gebleken dat onze vloerkleden ontzettend populair zijn als (verjaardags)cadeau voor een vrouw. Zij raden dan ook meerdere van onze producten aan als het ultieme verjaardagscadeau. En daar zijn we erg trots op!