Bank plaid of deken kopen van Alpaca wol?

Een plaid op de bank is de laatste jaren een standaard item geworden in veel interieurs. Zo’n bank plaid staat niet alleen erg gezellig en stijlvol, maar is natuurlijk ook gewoon heel erg fijn. Zo’n deken op de bank die voor het grijpen ligt als je een koude rilling krijgt. Of als je een spannende film gaat kijken, dan maakt dat comfortabele dekentje het net even iets minder eng. De plaids van alpacawol van EcuaFina zijn superzacht, heerlijk warm en hebben de perfecte combinatie van stijlvolle woonaccessoire en duurzame bank plaid.

Waarom alpacawol? 

Waarom zou je een plaid van alpacawol kopen voor op de bank? Er zijn natuurlijk ook wollen plaids van andere wolsoorten, katoen of fleece. Deze dekens hebben vast ook fijne eigenschappen, maar geen van allen hebben ze zoveel goede kwaliteiten als alpacawollen dekens en plaids. Een bank plaid van alpacawol is:

  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Diervriendelijk
  • 100% natuurlijk
  • Warm en isolerend (unieke vezel)
  • Hypoallergeen
  • Van nature waterafstotend
  • Kwalitatief hoogwaardig
  • Zachtste wolsoort op de wereld
  • Kriebelt niet

Daarnaast biedt de webshop van EcuaFina de leukste alpacawol plaids voor op je bed of bank. Kies een patroon dat typerend is voor Ecuador of kies voor een rustige, effen kleur als een plaid oranje, een plaid turquoise of een plaid mintgroen. Uniek aan de plaids van EcuaFina is dat je de lokale ondernemers van Ecuador steunt. Dankzij jou en de fairtrade producten krijgen ze goed en eerlijk betaald. En jij krijgt een hoogwaardig kwalitatief product in huis dat ook nog eens hartstikke mooi staat.

Hoe komen de alpaca plaids van EcuaFina tot stand?

Als je een bank plaid koopt bij EcuaFina, heb je een prachtig, duurzaam, natuurlijk product in huis. Dat alles fairtrade is vindt Rebecca heel belangrijk. Samen met 120 vrouwen uit verschillende Ecuadoriaanse gemeenschappen worden de luxe producten van EcuaFina geproduceerd. Dit zijn de alpaca plaids, maar ook alpaca sjaals, Panama-hoeden, prachtige ponchos, of poncho's dames, heerlijke gourmet boxen en producten van baby alpacawol

Handgemaakte alpaca plaids

Wist je dat het een maand duurt om een alpaca plaid met de hand te maken? Nadat de alpacas zijn geschoren, wordt hun wol tot een draad gesponnen. Hiermee worden onder andere de plaids en de sjaals of een mooie trui gemaakt. Het is heel mooi om hiernaar te kijken, echt een ambachtsvak. Om die reden heeft Rebecca dit altijd gestimuleerd en de lokale bevolking gesteund. Alles wordt zonder machines gemaakt, de wol wordt niet geverfd. Heel puur dus, maar daardoor duurt het ook wat langer en liggen de kosten hoger. Echter zijn alle producten 100% uniek en ecologisch.

Zachte plaid voor je bed of bank

De wol van de vacht van de alpaca is één van de zachtste wolsoorten van de wereld. Zonder er een technisch verhaal van te maken: de vezel van de wol heeft een unieke structuur, waardoor bijvoorbeeld een warme plaid van alpacawol niet alleen een super goede isolerende functie heeft, maar waardoor het materiaal ook niet kriebelt of jeukt. Alpacawol is dus perfect voor een plaid of deken op de bank of op je bed! 

Welke maten bank plaids zijn er?

In de webshop van EcuaFina vind je twee maten plaids. De kleurrijke alpaca plaids met authentieke Ecuadoriaanse patronen hebben een afmeting van 195 cm bij 235 cm. De effen plaids van alpacawol hebben een afmeting van 165 cm bij 230 cm. Je kunt kiezen voor een groene deken of voor een rijkelijk gekleurde deken, of eentje die iets minder uitbundig is. Beide formaten zijn groot genoeg om heerlijk onder weg te kruipen. Zelfs met twee personen! 

De plaid als woonaccessoire

De bank plaid is volgens veel woonmagazines een onmisbare woonaccessoire deze lente. Deze trendy en warme accessoire is al vele jaren te zien in menig woonblad en de laatste jaren kiezen steeds meer mensen bewust voor een milieuvriendelijk en duurzaam product. Dat zijn de alpaca plaids van EcuaFina zeker! Rebecca, oprichtster van EcuaFina, is zelf woonachtig in Ecuador en bezoekt de lokale, hardwerkende bevolking regelmatig om haar webshop te voorzien van bijzondere producten.

Bank plaid wassen en drogen

Het mooie van alpacawol is dat dit materiaal een natuurlijke, reinigende werking heeft. Alpaca’s kunnen in het wild hun vacht natuurlijk ook niet wassen. Sterker nog: hun vacht is waterafstotend, als het regent glijden de druppels zo van hun af. Gelukkig kun je de bank plaid wél schoonmaken, mocht er een kop koffie of iets anders over gevallen zijn. Het beste kan je dit doen met speciaal wolwasmiddel. Een handwas is het beste. Drogen doe je door de plaid op een rek neer te leggen, en niet op te hangen. Wring het materiaal ook niet uit, hierdoor ontstaan er vreselijke kreukels en rekt de wol uit. 

Wil je ook een prachtige alpacawol plaid voor bank of bed? Shop via de webshop of kom naar de winkel in Zutphen!

Britt Daemen