Handgemaakte Panama hoeden uit Ecuador

De mooiste panama hoeden uit Ecuador vind je bij EcuaFina! Beleef het zonnige en karakteristieke Ecuador vanuit huis met een prachtige panama hoed.

Sorteer op:
Sorteer op:

Rebecca met Panama hoed

Panama hoeden voor dames & heren uit Ecuador

Panama hoeden zijn iets bijzonders. Of je nu een dame bent of een heer, een panama hoed staat iedereen goed. Ook bij kinderen staat het ontzettend schattig. In de webshop van Rebecca vind je een prachtige dameshoed, herenhoed of kinderhoed. De panama hoeden komen uit Cuenca, Ecuador en zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt. Je hebt dus altijd een uniek product op je hoofd. Panama hoeden worden gemaakt van toquilla stro. Het is dus eigenlijk een strohoed, maar wel een hele luxe.

 

Panama hoeden online kopen

De meeste panama hoeden uit Ecuador worden geproduceerd in Cuenca. Ondanks het feit dat ze met de hand worden gemaakt, zijn ze toch relatief goedkoop. Dit komt omdat de productie ‘slechts’ twee dagen in beslag neemt - iets wat in Nederland nauwelijks voor te stellen is met al die massaproductie. Met het kopen van een panama hoed bij EcuaFina steun je de lokale bevolking en heb je een uniek en waardevol kwaliteitsproduct. Koop gemakkelijk jouw nieuwe panama hoed online.

 

Luxe strohoed kopen

Wist je dat de panama hoed is ontstaan toen het Panamakanaal werd aangelegd? De werkers hadden behoefte aan een zonwerende hoed, vandaar de naam van deze luxe strohoed. Panama hoeden werden pas écht bekend toen president Theodore Roosevelt poseerde met een exemplaar met zwarte band. De populariteit van de strohoed ging toen als een speer. Ondanks het feit dat panama hoeden tegenwoordig vooral als fashion item gedragen worden, zijn het ideale hoeden tijdens de warme zomerperiode. Dankzij het materiaal voelt de strohoed heel luchtig op je hoofd en uiteraard beschermt de hoed tegen de zon. In de winkel van Rebecca vind je andere kleuren hoeden. Kom gezellig langs! 

 

Panama hoeden passen

De maat van een panama hoed wordt verkregen door de omtrek van een hoofd te meten, vlak boven de oren. Het aantal centimeters is de hoedmaat. Voordat je panama hoeden gaat passen, is het dus handig om te weten wat je hoofdmaat is. Maat 52 en 54 in de webshop zijn kinderhoeden. Bij deze panama hoeden zit een extra touwtje om de hoed vast te maken. 

Kom naar onze winkel in Zutphen

Wil je liever eerst even panama hoeden passen voor je een online bestelling doet? Dat kan, je vindt de fysieke winkel van EcuaFina in Zutphen. Rebecca kan in de winkel helpen met het opmeten van de maten voor een dameshoed, herenhoed of een kinderhoed. 

 

Geniet van Ecuador in Nederland

In de winkel geniet je van de sfeer van Ecuador en krijg je direct een vakantiegevoel als je de panama hoeden past. Kom jouw nieuwe luxe zomerhoed shoppen bij Rebecca in Zutphen! Tevens kan je hier allerlei andere producten bekijken uit Ecuador, waaronder alpaca sjaals en alpaca woonplaids, alpaca ponchos, Alpaca truien, panamahoeden en nog veel meer. Maar pas op… Als je eenmaal de charme van Ecuador hebt ontdekt, wil je niets anders meer! 

[powr-chat id="8a2efe14_1599571318"]