URMA

Sorteren op:
URMA Avocado Olie Gift Box
URMA
Avocado Olie Gift Box
€35,95
Avocado olie gift box, een mooi en gezond cadeau voor de feestdagen. Bestaande uit 3 avocado olie soorten uit Ecuador; 100% Hass, Extra Vierge en Kookolie.

URMA is een Ecuadoriaans merk dat oa avocado olie produceert. De olie wordt gemaakt van avocado's, die vetter zijn en meer kleur, smaak en geur hebben. Dit komt doordat de avocado's geteeld worden op vruchtbare vulkanische aarde, vlakbij de evenaar, op een hoogte van 1900 meter boven de zeespiegel. Zij worden voorzien van water uit 7 natuurlijke waterbronnen. Door deze ligging is de lichtintensiteit hoog en zijn er geen seizoenen. Het hele jaar door is er een voorjaarsklimaat.

Deze avocado’s worden uitsluitend geteeld voor het produceren van olie. Er wordt veel zorg besteed aan een oogst zonder optreden van beschadigingen op de vruchten; dit beïnvloedt namelijk de smaak van de olie. Beschadigde vruchten worden niet gebruikt. Ook aan het rijpingsproces wordt veel aandacht geschonken. Dit gebeurt in een speciale zogenaamde "rijpkamer". Voor het rijpen wordt de nodigde tijd genomen (8 tot 15 dagen, afhankelijk van het soort), alvorens aan de persing wordt begonnen.