Zomer Poncho - 100% katoen

Geniet van het mooie weer in deze katoenen zomer poncho's. Ervaar het zachte materiaal en de bewegingsvrijheid van het model. Ideaal voor op het strand, zwembad of op reis.

Sorteren op:

Ecuadoriaanse Zomer poncho

Ecuador staat bekend om zijn traditionele ambachten, waaronder textielproductie. Veel van de textielproductie in Ecuador is afkomstig van inheemse gemeenschappen, die technieken en patronen hebben ontwikkeld die al generaties lang worden doorgegeven. Door een zomer poncho te kopen die in Ecuador is gemaakt, steun je niet alleen de lokale ambachtslieden, maar ook de inheemse gemeenschappen die deze tradities in stand houden.

 

Gebruiken van een zomer poncho

Hoe kun je een zomer poncho het beste gebruiken? Een zomer poncho kan een veelzijdig kledingstuk zijn, dat kan worden gedragen over een tanktop of blouse, of als een strand cover-up. Het is ook gemakkelijk mee te nemen op reis vanwege het lichtgewicht en opvouwbare ontwerp. Deze blauwe katoenen poncho is ook perfect om mee te nemen naar het strand en om te doen als je uit het water komt. Surfers zijn dol op de zomer poncho's!

 

Kenmerken katoenen poncho's

De zomer poncho's zijn zacht en warm, perfect om binnen en buiten te dragen. Gebruik ze na het zwemmen of op een koude zomer avond. Katoen is een zeer ademend en comfortabel materiaal, perfect voor warmere temperaturen.

 • Gewicht 1000 gr
 • Breedte 125 cm
 • Lengte 90 cm
 • Diepte 0,4 cm

Voordelen van gebrushed katoen

 • Zacht en luchtig
 • Hypoallergeen
 • Vocht opnemend 

 

Soorten EcuaFina Poncho's

Er zijn verschillende soorten poncho's; het materiaal, de vorm en het design kan anders zijn. De belangrijkste verschillen van de EcuaFina poncho's vind je hier. 

- Alpaca/Acryl mix, 100% wol of 100% gebrushed katoen. De zomer poncho's zijn vaak gemaakt van katoen en de andere poncho's van de wol of alpaca/acryl mix.

- Vierkante of driehoeksvorm. De vierkante poncho's zijn wat groter en worden daarom vaker door mannen gekocht. De driehoeksvorm is iets kleiner en wordt over het algemeen vaker aan kinderen en vrouwen verkocht. 

- Design. Inmiddels zijn er verschillende poncho design en kleuren in de EcuaFina poncho collectie. 

Bekijk hier de volledige poncho collectie.

 

Wassen & drogen poncho's 

De poncho kan in de machine worden gewassen. Hier een paar tips:

 • Gebruik een handwasprogramma van 30 graden
 • Stel de wasmachine in op zo min mogelijk toeren
 • Doe de poncho in een waszak in verband met de franjes aan de onderkant
 • Gebruik geen wasverzachter, hierdoor gaan de vezels verstopt zitten

Stop de poncho na het wassen niet in de droger maar laat hem hangend of liggend drogen.

 

EcuaFina Fairtrade Policy

Alle EcuaFina producten zijn handgemaakt en komen uit kleine Ecuadoriaanse gemeenschappen waar de ambachtslieden ongelooflijk werk verrichten. Ze worden gekocht voor een eerlijke prijs en zonder tussenpersoon geïmporteerd.