Poncho Elena - Dames en Heren - 100% wol & handgemaakt

Een echte 100% wollen poncho handgemaakt door de lokale bevolking in Ecuador. De ponchos zijn zowel voor mannen als vrouwen en bevatten geen verfstoffen. De kleuren zijn de exacte kleuren van de vacht van het dier.

Sorteren op:

Wollen poncho's uit Ecuador

We zien ze steeds meer, poncho's! We hebben ze in allerlei kleuren en patronen, voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen!

Deze 100% wollen poncho's komen uit het Andesgebergte in Ecuador waar de lokale bevolking de poncho's al jaren gebruiken om zich warm te houden. De poncho's worden met de hand vervaardigd, dus elke poncho is uniek. Omdat de poncho's in kleine aantallen worden gemaakt, kunnen er kleine verschillen zijn in kleur, grootte of samenstelling. Maar over het algemeen zijn deze verschillen zo klein dat je het nauwelijks ziet.

100% wol

Deze ponchos zijn gemaakt van 100% wol en bevatten geen verfstoffen. De kleuren zijn de exacte kleuren van de vacht van de alpaca. Schapenwol is ontzettend warm en zacht en heerlijk om in en of buiten huis te dragen. 

 

Details:
- 100% wol
- Ongeverfd
- Met capuchon
- Knoop van een tagua noot

Lokaal gemaakt

De Elena poncho's worden persoonlijk geselecteerd door Rebecca. Er wordt streng geselecteerd op kwaliteit. Rebecca selecteert de producten voor haar webshop op basis van eerlijkheid. Alles wordt rechtstreeks ingekocht bij de lokale gemeenschappen. Dus als je een Elena poncho koopt steun je de lokale bevolking van Ecuador.

Je kunt hier ook veel authentieke producten uit Ecuador bekijken, zie bijvoorbeeld onze alpaca plaids. Voor meer authentieke producten nodigen we je graag uit in onze Travel Store in Zutphen, waar we de enige echte Panama hoeden, handbeschilderd aardewerk, heerlijke avocado olie en nog veel meer verkopen!

Wassen & drogen

Wollen producten hoef je eigenlijk niet te wassen, wol is namelijk zelfreinigend en door de poncho enkel te laten luchten zullen nare geurtjes verdwijnen. Mochten er vlekken op de poncho zitten, kun je deze verwijderen met zeep en lauw water. Voorzichtig deppen of wrijven en daarna goed uitspoelen. LET OP door te hard te wrijven kan de wol gaan vilten en dat wil je niet, dus probeer voorzichtig te deppen.