Bezoek Ecuador en de Galapagos Eilanden met Rebecca

Waarom zou Ecuador op je bucketlist moeten staan?

Wij willen Ecuador graag bij je thuis brengen met de producten van EcuaFina. Maar hoe leuk zou het zijn als je Ecuador echt zou kunnen meemaken! Ecuador is een prachtig land in Zuid Amerika waar je verschillende regio's hebt met prachtige natuur en veel cultuur. Je kunt natuurlijk ook de ambachtslieden van EcuaFina ontmoeten! 

Hier zijn 4 redenen waarom dit land op je bucketlist zou moeten staan…

  • Diversiteit
  • Cultuur
  • Budgetvriendelijk
  • Meerdere dingen te doen in korte tijd

Meer informatie vindt je op: www.rebeccaadventuretravel.com

 

1. Diversiteit

De diversiteit in Ecuador is enorm, en dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn om dit prachtige land te bezoeken. Ecuador kan worden onderverdeeld in vier regio's; de Andes, de Amazone, de Pacifische kust en de Galapagos-eilanden. Vanwege de kleine omvang van het land reis je binnen enkele uren van stranden naar bergen, naar tropische bossen. Elke regio heeft iets bijzonders te bieden en is zeker een bezoekje waard.

De Andes, de thuisbasis van EcuaFina, in Ecuador staat ook bekend als de Sierra en de hooglanden en is een van de meest bezochte regio's van het land. De Andes bieden de hele tijd een breed scala aan prachtige hoogland landschappen, culinaire ervaringen, handgemaakte schoonheden, vulkanen, buiten avonturen en meer.

In de Ecuadoriaanse Amazone ervaar je een van de meest biodiverse plekken op aarde, met meer dan drie miljoen soorten die in het regenwoud leven. Deze ongelooflijke plek is deels onaangeroerd gebleven en geeft je de mogelijkheid om lokale stammen en culturen te ontmoeten.

   

Galapagos Eilanden een van de meest toeristische regio's in Ecuador. En dat is geen wonder, met zijn unieke flora en fauna en prachtige zandstranden. Bereid je voor om dichtbij zeeleguanen en reuzenschildpadden te zijn, terwijl je geniet van de adembenemende sfeer van de eilanden.

De kust van Ecuador is een paradijs voor iedere reiziger. De kust biedt ongerepte zandstranden en prachtige landschappen. Als je geluk hebt, spot je zelfs een walvis aan de horizon langs de kust. De kustlijn biedt een verscheidenheid aan heerlijke gerechten gemaakt met vers gevangen vis waarvan u kunt genieten terwijl je uitkijkt over het adembenemende landschap.

De schoonheid van de vier regio's en de geweldige ervaringen die ze bieden, zou voor jou reden genoeg moeten zijn om Ecuador op je bucketlist te zetten, maar stel je voor dat je een weggeefactie wint en dat alles wordt betaald!

2. Levendige culturen

Ecuador heeft een levendige en aparte cultuur, die voortkomt uit zijn lange en rijke geschiedenis. Als gevolg hiervan omvat de cultuur een mix van inheemse volkeren en Europese invloeden. De kleuren en geuren die je tegenkomt op de traditionele markten zijn niet te beschrijven. Naast zijn rijke geschiedenis herbergt Ecuador een enorme culturele diversiteit en unieke gewoonten en tradities. EcuaFina, Rebecca Adventure Travel, AirEuropa en ProEcuador geven je de kans om de grootsheid ervan te ervaren en je te verbazen over wat Ecuador te bieden heeft. 

3. Budgetvriendelijk

Ben je bang dat het veel gaat kosten om je reis te verlengen of heb je veel externe uitgaven? Vrees niet meer. Verblijven of vakantie vieren in Ecuador kan super budgetvriendelijk zijn! Hier is een lijst van waar u waarschijnlijk geld op gaat besparen:

  • Eten
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Excursies

Eten in Ecuador 

Het eten in Ecuador is zowel heerlijk als goedkoop. Elke regio heeft zijn eigen traditionele gerechten en met Rebecca Adventure Travel krijg je de kans om alles te proberen wat je maar wilt. Neem een voorbeeld aan deze dag trip in Quito waarbij je op zoek gaat naar allerlei traditionele restaurants en lokaal eten. Hier vind je een lijst met onze top 10 van restaurants in Quito.

Accommodatie in Ecuador

Er zijn veel goede en goedkope opties voor accommodatie vinden, zowel voor lange verblijven als voor vakanties. Als je van gastgezinnen, hotels, hostels of B&B houdt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is zeker aan te raden om een keer bij een lokale familie te verblijven, op deze manier leer je de cultuur goed kennen. Daarnaast is het jouw kans om vriendschappen voor het leven te sluiten.

Vervoer in Ecuador

Ecuador heeft veel mogelijkheden op het gebied van vervoer. Als je met een beperkt budget reist, is de bus een goede optie. Je moet wel opletten voor zakkenrollers. Taxi's en Ubers zijn ook erg goedkoop in vergelijking met andere landen. Je kunt ook een auto huren of met een privéchauffeur rondreizen.

Excursies in Ecuador

In alle verschillende regio’s kun je outdoor activiteiten doen zoals mountainbiken, paardrijden, hiken, snorkelen, etc. Er zijn mogelijkheden om excursies met andere reizigers te doen of juist in privé zodat je alleen met je eigen groep bent. Wil je meer informatie over een familiereis, rondreis of self drive in Ecuador kijk dan even op deze pagina; Rebecca Adventure Travel Rondreizen Ecuador & Galapagos. 

4. Meerdere dingen te doen in korte tijd

Onze persoonlijke favoriete reden waarom je naar Ecuador zou moeten komen, is dat je in slechts 6 dagen volledig zult ontdekken waar dit land over gaat. Voor deze reis moet je een week uittrekken. In deze week krijg je een Condor's (de nationale adelaar) blik op wat Ecuador is. De tour genaamd 6 dagen Ecuador Multisport bestaat uit een bezoek aan twee verschillende regio's, reizend door de hoogten van de Andes, met zijn spectaculaire vulkanen en naar beneden in het weelderige Amazonebekken. Dit is de ideale combinatie voor gasten die houden van avontuur met een breed scala aan activiteiten. Deze Multisport Ecuador-tour omvat activiteiten zoals wandelen in een kratermeer, chillen in warmwaterbronnen, canyoning in de jungle, peddelen in stroomversnellingen in de Amazone en wandelen naar gletsjers. Waar wacht je op? Ga met ons mee voor 6 dagen puur avontuur en adrenaline terwijl we ons onderdompelen in de natuur en herinneringen maken die een leven lang meegaan!