EcuaFina helpt de Antonio de Ulloa school in Puembo

EcuaFina zet zich in om de wereld kennis te laten maken met duurzame Ecuadoriaanse producten. Een van de kernwaarden is het actief bijdragen aan de lokale gemeenschap. Daarom sloot EcuaFina zich, samen met Rebecca Adventure Travel, aan bij studenten en docenten van de Antonio de Ulloa-school in Puembo, om deel te nemen aan een langdurige samenwerking om de school en het leven van alle kinderen te verbeteren.

Rebecca Braak, oprichtster van EcuaFina en Rebecca Adventure Travel, is vastbesloten om bij te dragen aan de toeristenindustrie door duurzame producten te verkopen en educatieve projecten te ondersteunen. Door vrijwilligerswerk te doen op de minga, zijn beide teams effectief betrokken bij het leven van 247 leerlingen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar oud van de Antonio de Ulloa-school.

EcuaFina & Rebecca Adventure Travel werken nauw samen met lokale gemeenschappen

Antonio de Ulloa is een openbare school met bijna 300 leerlingen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar. De school staat voor nieuwe uitdagingen omdat ze volledig afhankelijk is van publieke middelen om te functioneren. Daarom is EcuaFina van plan een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van de Antonio de Ulloa-school en haar gemeenschap. Samen met haar verantwoordelijke toeristische partner Rebecca Adventure Travel, is het doel om bij te dragen aan de gemeenschap door haar leven te verbeteren.

Hoe? Door te werken in een driefasenstrategie die bestaat uit:

 • Bouwen en opnieuw voeden van schoolfaciliteiten
 • Levering van technologie, connectiviteit en schenking van schoolbenodigdheden.
 • Voldoende voeding voor de leerlingen.
 • Uitgebreide interventie, inclusief pedagogische en maatschappelijke ondersteuning

Geef iets terug aan de gemeenschap door bij te dragen aan educatieve initiatieven

Covid-19 pandemie veranderde het onderwijs wereldwijd. In 2020 moest de Ecuadoriaanse overheid al haar inspanningen richten op de gezondheidssector. Daarom werd het budget voor openbaar onderwijs met 3 miljard dollar verlaagd. Het gevolg was dat studenten, docenten en beheerders voortdurend moesten veranderen: de ene week hadden ze persoonlijke lessen en de andere week moesten ze leren hoe ze virtuele onderwijstools moesten gebruiken. Daarom bedachten families veerkrachtige projecten die hen hielpen om tegenspoed te overwinnen. In dit scenario hebben scholen bewezen dat ze meer kunnen zijn dan academische instellingen. Als gevolg hiervan heeft Antonio de Ulloa steun nodig van de particuliere sector om te voorzien in zijn infrastructuurbehoeften om een stimulerende ruimte te worden voor de gemeenschap van Puembo om te gedijen.

Hoe kunnen EcuaFina en Rebecca Adventure Travel de Antonio de Ulloa school helpen?

Zij zullen bijdragen vanuit de kernkennis van beide bedrijven: maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam toerisme. Daarom zijn de volgende stappen voor EcuaFina en Rebecca Adventure Travel:

 • Organiseer een minga of collectief werk: het team van beide bedrijven zal helpen met schoonmaken, schilderen, bomen planten, de dakgoten schoonmaken en lampen vervangen, naast andere werkzaamheden die nodig zijn in de schoolfaciliteiten.
 • Start een crowdfunding campaign om geld in te zamelen om de infrastructuur van de Antonio de Ulloa-school te herstellen voor het nieuwe schooljaar in september.

 

Wat nodig is:

 • Het repareren van lekkages aan daken
 • Herstel van sanitaire voorzieningen
 • Vervanging van het elektrische systeem
 • Onderhoud van stortbakken
 • Verandering van verdiepingen
 • Plaatsing van nieuwe leidingen
 • Coördineren workshops met ambachtslieden zodat ze studenten en gezinnen technische en ambachtelijke technieken leren.
 • Organiseren cursussen om de gemeenschap te leren over de handel in handgemaakte producten

 

Hoe kan jij deze gemeenschap helpen? 

 •  Inspireer toeristen en verantwoordelijke consumenten om vrijwilligerswerk te doen als leraar Engels voor studenten en gezinnen op de Antonio de Ulloa-school. Cursussen kunnen worden gegeven in de schoolfaciliteiten.
 • Doneer apparaten die je niet meer gebruikt.
 • Doneer aan de crowdfunding, zodat de meest dringende behoeften van de school kunnen worden geregeld.
 • Verspreid het woord, weet van alle Ecuadoriaanse schoonheid dat meer mensen zullen bezoeken en hulp zal de gemeenschap bereiken.

 

Jij kunt jouw steentje bijdragen en het onderwijs in Ecuador steunen door te kiezen voor duurzame handgemaakte producten! EcuaFina en Rebecca Adventure Travel leiden duurzame praktijken die rechtstreeks van invloed zijn op gemeenschappen en het milieu.

 

Minga's (Gemeenschaps werk)

Elk jaar voor de start van het schooljaar helpt het team van Rebecca Adventure Travel & EcuaFina om de infrastructuur van de school te verbeteren. Dit wordt meestal gedaan in een "minga" (collectief werk). Ouders en andere supporters van de school komen helpen om de school te schilderen, schoon te maken en klaar te maken voor een nieuw jaar.

 

De eerste EcuaFina Minga

Elk jaar in september begint er een nieuw schooljaar in de Ecuadoriaanse Andes. De infrastructuur van Antonio de Ulloa moest echter worden hersteld voordat deze zijn deuren opende voor zijn studenten, docenten en autoriteiten. Daarom startten EcuaFina en Rebecca Adventure Travel een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen om de school te helpen.

Dankzij de economische steun van donateurs van over de hele wereld konden beide teams een minga organiseren met de lokale gemeenschap!

Uitgerust met rollers, borstels, schoppen en bezems begonnen de vrijwilligers van EcuaFina en Rebecca Adventure Travel om 8.30 uur te werken. Verdeeld in twee groepen, had elk team de leiding over het schilderen van muren of het schoonmaken van de tuinen.

Het eerste team schilderde de schoolingang, de klaslokalen en buitenmuren. Aan de andere kant haalde het schoonmaakteam onkruid weg, snoeide en gooide droge bladeren weg. Daarna deelden beide teams een snack met de gemeenschap. Tot slot hebben alle vrijwilligers de vloeren gedweild en de school schoongemaakt. De school was dan ook brandschoon voor het nieuwe schooljaar 2022-2023!

Wist je dat minga's een uitstekende manier zijn om als team te werken? Minga's zijn erg belangrijk voor Ecuadorianen, omdat je je tijd en moeite deelt, terwijl je een gemeenschappelijk doel bereikt.

Bovendien zijn scholen in Ecuador ruimtes die verder gaan dan het academische ontwerp. In die zin deelden de teams van EcuaFina en Rebecca Adventure Travel een hechte ervaring met de gemeenschap, terwijl ze de Antonio de Ulloa-school een nieuwe bestemming gaven voor sociale ontwikkeling.

 

 

Mini-bibliotheek

Voor de kinderdag is een crowdfundingsactie gestart om een minibibliotheek voor de school te realiseren. We organiseerden een hartverwarmend initiatief om een bibliotheek op de school te vestigen, met als doel de jonge studenten vreugde te brengen. We erkenden het belang van onderwijs en cultiveerden een liefde voor lezen, en schonken boeken en leermiddelen om een kleine bibliotheek te creëren voor de Antonio de Ulloa-school. Door geld in te zamelen en de vrijgevigheid van onze supporters, hebben we een aantrekkelijk assortiment boeken verzameld die geschikt zijn voor verschillende interesses en leesniveaus van de kinderen.

 

Kinderdagviering

Om Kinderdag en de onthulling van de bibliotheek te vieren, hebben we een speciaal evenement georganiseerd. Enthousiaste clowns hielpen ons een levendige en vermakelijke show te creëren naast de verrukkelijke uitvoering. We wilden ervoor zorgen dat de kinderen een onvergetelijke ervaring hadden, dus gaven we ze een kleine lunch die hun jonge geest en lichaam zou voeden. De gezamenlijke inspanningen van Rebecca Adventure Travel, EcuaFina en onze gulle supporters resulteerden in een buitengewoon evenement voor de kinderen van de Antonio de Ulloa-school. De leerlingen en docenten waren enorm dankbaar. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfs de kleinste bijdrage een groot verschil kan maken in iemands leven. Het is door deze daden van vriendelijkheid en toewijding dat we kunnen blijven bouwen aan een sterkere en meer ondersteunende gemeenschap.

 

 

Mini library

 

Book shelf

 

 

 

Elke keer dat je een product van EcuaFina koopt, ondersteun je de verbetering van deze school en het leven van Ecuadoraanse ambachtslieden. Bij voorbaat dank voor jouw steun!

 

Rebecca Braak