EcuaFina sponsort de Antonio de Ulloa-school met uw donaties

"Als je het land waarin je woont wilt veranderen, moet je beginnen met het verbeteren van het onderwijs", dat zei Rebecca Braak, de oprichtster van EcuaFina en Rebecca Adventure Travel, nadat ze de Antonio de Ulloa-school had bezocht. Deze school ligt in Puembo, in een klein stadje in de buurt van de hoofdstad Quito. Rebecca en haar gezin wonen hier dichtbij en kennen de school. Rebecca kreeg een tijdje geleden een rondleiding en daaruit kwam naar voren dat de school schoolspullen tekort komt. Om deze reden wilde Rebecca de school gaan sponsoren, ze vindt het belangrijk dat alle kinderen daar een goede start kunnen krijgen. Mocht u willen doneren, klik dan op mijn donatie  

"We hebben een zorgzame verantwoordelijkheid voor de gemeenschap en we willen ambachtelijke en artistieke initiatieven stimuleren die bijdragen aan de ontwikkeling van handgemaakte Ecuadoraanse producten", legt Rebecca uit.

EcuaFina en Rebecca Adventure Travel werken nauw samen met lokale gemeenschappen

Antonio de Ulloa is een openbare school met bijna 300 leerlingen waar de leeftijden variëren tussen de 5 tot 15 jaar. De school staat voor nieuwe uitdagingen omdat ze volledig afhankelijk zijn van publieke middelen om te kunnen functioneren. Daarom is EcuaFina van plan een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van de Antonio de Ulloa-school en haar gemeenschap. Samen met haar toeristische partner Rebecca Adventure Travel, is het doel om de school en de gemeenschap te helpen door middel van een drie-fasen strategie. Deze bestaat uit:

 • Bouw en hermotorisering van schoolfaciliteiten
 • Verstrekking van technologie en schoolbenodigdheden
 • Voldoende en gezond voedsel voor de leerlingen
 • Uitgebreide interventie, inclusief pedagogische en gemeenschapsondersteuning

Geef terug aan de gemeenschap door bij te dragen aan educatieve initiatieven

Door de Covid-19 pandemie veranderde het onderwijs wereldwijd. In 2020 moest de Ecuadoraanse regering al haar inspanningen richten op de gezondheidssector. Daarom werd het budget voor openbaar onderwijs met 3 miljard dollar verlaagd. Als gevolg hiervan moesten studenten en docenten voortdurend veranderingen ondergaan. De ene week hadden ze persoonlijke lessen en die weer daarop moesten ze leren hoe ze virtuele onderwijs-tools konden gebruiken. Daarom bedachten verschillende gezinnen veerkrachtige projecten die het onderwijs hielpen tegenslagen te overwinnen. Zodoende hebben scholen bewezen dat ze meer kunnen zijn dan enkel academische instellingen.

Maar de Antonio de Ulloa-school heeft steun nodig van de particuliere sector om de infrastructuur binnen en rondom de school te verbeteren. In Nederland weten we niet beter dat alles op dat gebied goed geregeld is en daarom is het ook van belangrijk dat alle kinderen op die school een goede start kunnen krijgen met een goede basis.

Hoe zullen EcuaFina en Rebecca Adventure Travel de school van Antonio de Ulloa helpen?

EcuaFina en Rebecca Adventure Travel zullen bijdragen vanuit de kernkennis van beide bedrijven, namelijk maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaam toerisme. Dit zullen zij doen door:

 • Het organiseren van collectief werk: het team van beide bedrijven zal onder andere helpen met schoonmaken, schilderen, bomen planten, de dakgoten schoonmaken en het licht binnen de school vervangen
 • Een inzamelingsactie starten om geld in te zamelen om onder andere de infrastructuur van de Antonio de Ulloa-school te verbeteren.

Wat ze gaan doen:

 • Het dak repareren
 • De sanitaire voorzieningen herstellen
 • Het elektrisch systeem vervangen
 • Het waterreservoir onderhouden
 • De schoolindeling aanpassen
 • Nieuwe leidingen plaatsen
 • Workshops geven over technische en ambachtelijke technieken aan studenten en families
 • Plaatsing van nieuwe leidingen
 • Cursussen organiseren om de gemeenschap te leren over de handel in handgemaakte producten

Ze hopen dit alles uit te kunnen voeren voor het nieuwe schooljaar in september. 

Hoe kunt u deze gemeenschap helpen?

 • Inspireer mensen om vrijwilligerswerk te doen als leraar Engels voor studenten en gezinnen op de Antonio de Ulloa-school. Cursussen kunnen worden gegeven in de schoolfaciliteiten.
 • Doneer apparaten die je niet meer gebruikt.
 • Doneer aan de crowdfunding, zodat de meest dringende behoeften van de school kunnen worden geregeld.
 • Deel deze blog en de site van de crowdfunding

Ook steun je de Ecuadoraanse bevolking wanneer je een (handgemaakt) product koopt bij EcuaFina. EcuaFina werkt namelijk rechtstreeks samen met de inheemse ambachtslieden. Al onze producten worden zonder tussenschakel ingekocht, en hiervoor krijgen de artisans eerlijk betaald. Op deze manier kun je los van de crowdfunding ook je steentje bijdragen en Ecuador ondersteunen. Laten we er samen voor zorgen dat dit een groot succes wordt!