Ecuadoraanse vloerkleden

Sinds kort heeft EcuaFina schapenwollen vloerkleden in de collectie en daarmee ook een nieuwe leverancier die het team versterkt. We stellen je maar al te graag voor aan Jose Luis Farinango, de maker van onze nieuwe vloerkleden. Jose Luis is Ecuadoraans en woont in de gemeenschap van Quinchuqui, wat dichtbij Otavalo ligt. Jose Luis is vanaf zijn 6e levensjaar geïnteresseerd in de techniek van het weven en zijn adoptievader heeft hem dat geleerd. Sindsdien heeft hij het vak niet meer losgelaten. Hij leerde veel over verschillende weeftechnieken, stoffen en andere soorten ambacht. 

Momenteel werkt hij met allerlei soorten stoffen, zoals wol en katoen. Naast het weven van vloerkleden maakt hij bijvoorbeeld ook kledingstukken van gekleurd lint. Zijn belangrijkste drijfveer is om altijd het beste product te leveren. Zodat iedereen kan genieten van zijn handgemaakte producten. 

Jose Luis werkt ook graag in de landbouw en als koopman. Maar hij zal nooit zijn passie voor weven en handwerk daarvoor opzij zetten.

"Ik zou graag mijn handgemaakte producten wereldwijd willen verkopen, zodat mensen over de hele wereld mijn producten leren kennen."

De nieuwe collectie vloerkleden zijn gemaakt van 100% schapenwol. Dit heeft vele voordelen. Wol is namelijk geluiddempend, isolerend, vuil werend en moeilijk ontvlambaar. Dit komt allemaal door de natuurlijke eigenschappen van wol. Het vloerkleed heeft een minimalistisch zwart-wit design, wat in vele interieurs en kamers mooi zal staan. Gebruik hem bijvoorbeeld in je slaapkamer, woonkamer of studio. De kleden zijn 130 cm breed en 200 cm lang en hebben een tijdloos ruitpatroon. Hieronder zijn details van het vloerkleed te zien en bekijk hier het vloerkleed op onze website.

 

We verwelkomen Jose Luis graag in onze EcuaFina familie en helpen hem om zijn grote wens in vervulling te laten gaan! Zijn prachtige vloerkleden zijn nu te koop in onze webshop en winkel in Zutphen. En om je huis nog leuker te maken, bekijk dan alvast online onze wollen plaids , onze banksprei en sierkussens.

Daniëlle Zandbergen