Het leven in Ecuador

In Puembo, een klein stukje vanaf de hoofdstad Quito, woont Rebecca met haar gezinnetje in de bergen. Het wonen in de bergen vindt Rebecca heerlijk, al hoewel is het weer wel altijd een verassing. Het kan maar zo zijn dat je ’s ochtends wakker wordt met een zonnetje en 25 graden en dat het vanaf de middag helemaal dicht trekt met wolken en regenbuien. ’s Avonds koelt het altijd lekker af en dat is dan voor Rebecca ook het perfecte moment om lekker op de bank te kruipen met een alpaca deken.

 “Wat ik ook heerlijk aan de bergen vindt, is dat je daar zo lekker kan verdwalen. Je hebt er geen bereik, geen internet, alleen maar het avontuur!”

Rebecca dwaalt dan ook regelmatig rond door de bergen opzoek naar prachtige producten voor EcuaFina.

Naast alle mooie dikke dekens, kussens, poncho wol en nog veel meer - wat Rebecca uit de Andes haalt - verkopen we bij EcuaFina in Zutphen ook avocado olie uit Ecuador! Deze olie wordt veel in de Ecuadoraanse keuken gebruikt. Over de Ecuadoraanse keuken gesproken, waarom is deze niet bekend in het buitenland?! Dat is zo jammer want het eten is hier echt heerlijk en doordat Ecuador op de evenaar ligt, groeit al het groente en fruit als een dolle, zegt Rebecca. Er groeit van alles, zoals meloen, ananas, sinaasappel, mandarijnen maar ook vruchten die alleen hier groeien zoals pitahaya en granadilla. En qua groenten vind je hier veel courgette, paprika, uien en zoete aardappels en het is altijd vers!

De lunch is in Ecuador het belangrijkste gerecht van de dag, vaak beginnen ze met een soep waarna het hoofdgerecht volgt. Bij het hoofdgerecht eet je vaak rijst en je drinkt een vers sapje. s 'Avonds is het gebruikelijk om wat kleins te eten zoals een tosti met een kopje koffie of thee.

Verder zijn de mensen in Ecuador heel familie gericht, elk weekend zoekt de familie elkaar op. Ook met de feestdagen wordt er eigenlijk van je verwacht dat je bij je familie bent. Daarnaast zijn de families ook erg groot met heel veel broers & zussen en neven & nichten.

Een dag in het leven van Rebecca ziet er als volgt uit. José is inmiddels 2 jaar en gaat door de week van 9 tot 12 naar school dus die brengt en haalt Rebecca vaak zelf. In de tussentijd gaat ze naar haar kantoor in Cumbaya, dat is ongeveer 20 minuten rijden van huis. Daarna haalt ze José weer op en gaan ze vaak wandelen in de omheinde wijk waar ze wonen, vaak neemt ze dan Sophie en de hond ook mee. Rebecca woont ook dicht bij een zwembad dus soms gaan ze ook wel eens zwemmen of bij de paarden kijken. 

Benieuwd naar al het moois uit Ecuador? Neem dan eens een kijkje op de website óf bij ons in de winkel in Zutphen!

Daniëlle Zandbergen