Bezienswaardigheden in Ecuador, 5 plekken die je gezien moet hebben

Galápagos-eilanden, must see in Ecuador

Bijzonder aan deze eilanden is dat je de evolutietheorie die Darwin voor het eerst bedacht dankzij deze plek, echt in de praktijk ziet. De eilanden zijn gevormd door vulkaanuitbarstingen en verschillen enorm qua natuur, waardoor je heel veel verschillende diersoorten en plantensoorten kunt bekijken. Ook kun je hier snorkelen, wandelen en vulkanen beklimmen. 

Sla hoofdstad Quito zeker niet over

Als je bent teruggekeerd van de eilanden en hebt genoten van de prachtige natuur, is het tijd voor een bezoekje aan de hoofdstad Quito. De historische stad heeft veel bezienswaardigheden op loopafstand en enorm veel parken en musea. Tevens kun je hier overheerlijk eten en gezellig natafelen tot diep in de nacht. 

‘Bekijk’ de evenaar

Wist je dat Ecuador Spaans is voor evenaar? Je kunt de evenaar niet letterlijk zien, maar er is wel een monument dat de denkbeeldige lijn laat zien die het land scheidt. Je kent vast wel de iconische foto’s waarop toeristen met één been aan de ene kant staan van de evenaar en met het andere been aan de andere kant. Gewoon leuk om eens gedaan te hebben! 

Vulkaan beklimmen in Cotopaxi National Park

In het Cotopaxi National Park staat een vulkaan van zesduizend meter hoog! Deze kan je beklimmen, al kost het wel twee dagen om ‘de top’ te bereiken. Heel populair onder de Nederlanders is de verschillende fietstochten die in het park worden aangeboden. 

Treinreis Riobamba - Alausi

De Duivelsneus is geen plek in Ecuador, maar de naam van een hele bijzondere treinreis. De rit brengt je in 7 uur tijd van Riobamba naar Alausi en laat je de prachtigste plekken zien van Ecuador. De afdaling is steil, waardoor de trein meerdere keren heen en weer moet en moet switchen van wissels. Je kunt op het dak van de trein het beste uitzicht krijgen. Echt een aanrader! 

Voorlopig niet de kans om naar Ecuador af te reizen? Haal Ecuador in huis! Bekijk hier de eerlijke producten die rechtstreeks uit Ecuador komen:

 

Britt Daemen