Ecuadoraanse sieraden

Hi! Het EcuaFina-team is altijd op zoek naar meer communities en ambachtslieden in Ecuador, die wij kunnen helpen met de verkoop van hun producten en hen daardoor meer zekerheid bieden. Een tijdje geleden kwamen we in contact met Priscila Arias, een edelsmit die prachtige filigrane oorbellen maakt van sterling zilver en verguld goud. Filigraan betekent dat je zilveren of gouden 'draden' knoopt in een bepaald patroon. Het wordt met de hand gemaakt en ziet er prachtig uit!

De maker

Priscila Arias is Ecuadoraans en komt uit de provincie Azuay. Ze begon haar bedrijf 24 jaar geleden toen ze nog maar 13 jaar oud was. Haar familie deed dit in eerste instantie als hobby maar is later uitgegroeid tot een heel bedrijfje waar de familie nu van kan leven.

Priscila's specialiteit zijn zilveren en gouden filigrane sieraden. Voor haar ontwerpen laat ze zich inspireren door de natuur. Tegenwoordig zijn er niet veel juweliers die nog met filigraan werken, daarom kan Priscila zich daardoor goed onderscheiden van anderen. Haar grootste drijfveer voor het maken van sieraden zijn haar twee kinderen en het verlangen om andere landen met haar sieraden te bereiken.

"We maken elk detail met liefde voor jou en creëren zo de meest originele sieraden."

De collectie

Deze collectie oorbellen is gemaakt voor iedereen. We hebben een aantal korte en lange modellen. De ontwerpen variëren van minimalistisch tot maximalistisch. Alle ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur en dat zie je terug in de vorm van bloemen, kolibries, bladeren en nog veel meer! Omdat de collectie vrij divers is kun je kiezen wat het beste bij jou past. De oorbellen zullen je dagelijkse look nóg mooier maken. 

We zijn erg blij dat we op deze manier verschillende communities in Ecuador kunnen helpen, zoals Priscila en haar familie. Ze heeft een enorm talent en dat zie je zeker terug in alle prachtige oorbellen. Hopelijk hou je net zo veel van deze prachtige Ecuadoraanse sieraden als wij.

Combineer ze met een mooie alpaca wollen poncho,een alpaca sjaalof leg ze op het nachtkastje naast een mooie bed plaid!

Kom jij snel langs om ze te bewonderen in Zutphen?

Daniëlle Zandbergen