Een vleugje Ecuador in jouw interieur

New year, new home!

Januari is de perfecte maand om je huis weer even goed schoon te boenen na alle feestdagen. Maar ook om een andere indeling uit te proberen óf met nieuwe producten je huis te restylen!

Met onze alpaca bank deken geef je je interieur een flinke boost. Door deze prachtige Zuid-Amerikaanse kleuren en prints fleurt je huis direct op! Welke deken past het beste in jouw interieur? Speciaal voor jou zetten we wat tips op een rijtje.

Kies een kleur!

Om er voor te zorgen dat de deken goed in je interieur past moet je eerst een kleur of een aantal kleuren kiezen waar de deken aan moet voldoen. Kijk hiervoor eens rond in je huis en beslis aan de hand van de kleuren, materialen en vormen welke kleur of kleuren daar het beste bij passen. Voor een mooi interieur hoef je niet altijd dezelfde kleur door te voeren, het kan ook mooi zijn om juist een andere kleur te kiezen die er ook goed bij past. Wanneer je gebruik maakt van meerdere kleuren in een interieur kun je ook gemakkelijker mixen en matchen en hierdoor maak je je interieur interessanter! Wist je dat een gebalanceerd interieur vaak bestaat uit 2 of 3 vaste kleuren? Dit zijn de kleuren die het meest voorkomen en in principe de basis leggen voor je interieur. Naast deze kleuren kan je met andere kleuren details aanbrengen in je interieur. Dit kan op allerlei verschillende manieren en dat maakt jouw huis echt jouw plekje.

Drukke of rustige prints? 

Naast kleuren zijn prints ook erg belangrijk. Een print kan namelijk een kamer helemaal veranderen. Ook bij prints is het belangrijk dat de kleuren of kleurtonen terugkomen in het interieur. Dit zorgt ervoor dat het echt een samenhangend geheel wordt. Onze handgeweven alpaca dekens bevatten prachtige Zuid-Amerikaanse prints. De ene wat rustiger dan de ander maar allemaal uniek. En wist je dat de verschillende prints zijn vernoemd naar vulkanen in Ecuador zoals de Cotopaxi, de Imbabura en de Cayambe?

Laten we beginnen met de Imbabura alpaca blanket, deze alpaca deken hebben we in drie verschillende kleuren, namelijk rood, blauw en groen. De deken heeft een vrij rustige print, die bestaat uit 2 grote ruiten met daarbij kleine driehoeken en cirkels. Neem hier snel een kijkje voor de Imbabura alpaca plaid rood, Imbabura alpaca plaid groen en Imbabura alpaca plaid blauw.

Dan hebben we de Cotopaxi alpaca blanket, deze deken is drukker dan de Imbabura en bevat zes banen met native-achtige vormen en gekleurde strepen. Van de Cotopaxi hebben we twee kleurstellingen, namelijk de Cotopaxi alpaca plaid blauw en de Cotopaxi alpaca plaid kleurenmix. Door de hoeveelheid kleuren in deze dekens, zijn ze erg gemakkelijk te combineren. Hieronder is een before en after foto te zien met de alpaca plaid Cotopaxi blauw. En zeg nou eerlijk, zo'n deken staat toch super gezellig!?

cotopaxi before cotopaxi after

Maak het af met sierkussens

Wist je dat we van de Cotopaxi alpaca blanket ook alpaca wollen sierkussens hebben? Zo kun je gemakkelijk de kleuren én de print terug laten komen binnen jouw interieur.

We gaan door met de Quilotoa alpaca blanket, deze deken hebben we in de kleuren: rood, blauw en groen. Deze print is rustiger dan de Cotopaxi en ongeveer even druk als de Imbabura. Heb je veel groen of rood in huis dan zijn de Quilotoa alpaca plaid rood en de Quilotoa alpaca plaid groen perfect om daarmee te combineren. De Quilotoa alpaca plaid blauw bevat ook veel rood, dus deze is erg leuk als je van wat meer verschillende kleuren in je interieur houdt.

De Chimborazo alpaca blanket is een van onze favorieten. Deze deken bevat een drukke native print en hebben we in de kleuren zwart, roze en in een kleurenmix. De Chimborazo plaids zijn een soort kameleon en passen in vele interieurs! Hieronder zie je een before en after foto van de Chimborazo alpaca plaid zwart. Benieuwd naar de Chimborazo alpaca plaid roze en de Chimborazo alpaca plaid kleurenmix? Kijk dan snel hier!

chimborazo before chimborazo after

Dan hebben we ook nog de Cayambe alpaca blanket en de Alpaca native blanket. De Cayambe is een donkergroene deken met gele, rode en oranje details. Heel leuk als je bijvoorbeeld een knalgele muur hebt en staat erg leuk als je veel planten hebt. De Alpaca brown hebben we in de kleur bruin en je raad het misschien al, op deze deken staan alpaca’s afgebeeld. Deze deken staat erg mooi als je veel natuurtinten in huis hebt.

Wist je dat we van sommige prints ook een mini-variant hebben? Deze zijn in plaats van 195 x 235 cm, 110 bij 205 cm. De maten van de dekens kan je ongeveer vergelijken met een 1-persoons en 2-persoons bed Neem hier snel een kijkje!

Draai de dekens ook eens om

En een handige tip om mee af te sluiten. Elke zacht deken is omkeerbaar en dus aan 2 kanten te gebruiken. Dus ben je de drukke voorkant zat? Dan kan je de deken omdraaien en heb je een rustige achterkant. De achterkant van de deken heeft dezelfde print als de voorkant maar dan in het negatief.

Welke deken ga jij kiezen? Bekijk ze hier online!

Daniëlle Zandbergen