3 Tips om je tuin op te leuken

Hoppa! Met het zonnetje hoog in de blauwe lucht krijg je direct zin om buiten weer lekker aan de slag te gaan. Met deze tips geef je jouw tuin, balkon, terras of veranda in een handomdraai de zomerse look die je wenst!

Of je nou houdt van bohemian-, modern-, landelijke of botanische stijl. Wij voorzien je graag van tips waarmee je jouw tuin of balkon eenvoudig kan pimpen tot bijvoorbeeld dé ideale werkplek voor als je thuis werkt, dát gezellige plekje om lekker tot rust te komen óf voor die feestelijke borrel!

Het begint allemaal met een fijn plekje, een mooie tuinset of een leuk bankje. Aangekleed met wat groen of kleur zoals planten en bloemen en niet te vergeten leuke verlichting zoals, kaarsen, lichtsnoeren voor buiten of fakkels voor in de tuin. Met deze ingrediënten heb je snel een lekker plekje gecreëerd, dus op naar de finishing touch!

1. Tuin opleuken met een alpaca plaid

Textielen producten brengen veel sfeer met zich mee en maken het verschil tussen dag en nacht. Onze alpaca plaids die ook als picknick kleed worden gebruikt zijn ontzettend zacht en verkrijgbaar in de mooiste kleuren en prints. De plaids worden in Ecuador door lokale communities geweven op oude weefgetouwen en met de hand afgewerkt en zijn gemaakt van alpaca wol. Door de alpacawol hebben de dekens een fijne greep en zijn plusminus 190 cm bij 230 cm groot. Perfect voor over een bankje of om lekker in weg te kruipen als het wat frisser wordt. 

Maar welke alpaca plaid kies je nou voor welke stijl? Per stijl geven we tips maar het is maar net afhankelijk wat voor kleuren je in je interieur hebt. Zo kan een deken die we niet noemen bij een bepaalde stijl wel heel mooi bij jouw interieur staan. Hieronder vind je onze tips!

Bohemian stijl

Een bohemian interieur is een bont gekleurde mix van stijlen die komen uit verschillende werelddelen. Het wordt vaak gerefereerd aan de hippie stijl van de jaren ‘60 en is vrolijk en romantisch. Onderstaande foto is gemaakt tijdens een camping tripje. De leuke bell-tenten op de achtergrond, het houtvuurtje en de Chimborazo multicolor geven een heerlijk sfeerbeeld wat wij erg vinden passen bij deze stijl. Ook de volgende dekens passen hier goed bij: 

Moderne stijl

Een modern interieur straalt rust uit en wordt gekenmerkt door strakke materialen en lijnen. In een modern interieur heb je vaak open ruimtes, inbouwkasten en neutrale kleuren. Door de deken netjes op te vouwen zoals op de foto behoud je de nette en moderne uitstraling door middel van de rechte lijnen van de deken. Daarnaast kun je de deken zo mooi presenteren en het een onderdeel maken van je interieur. Dekens die bij een moderne of industriële stijl passen zijn:

Botanische stijl

Bij een botanische stijl haal je als het ware de natuur weer in huis. Dit gaat vaak gepaard met veel planten, natuurlijke materialen en kleuren. Geen wonder dat onze groene plaids hier mooi bij passen. Gebruik bijvoorbeeld de deken als picknickplaid of als speeldeken voor de kinderen óf hang bijvoorbeeld de deken aan de muur. Het klinkt misschien een beetje gek maar eigenlijk zijn de dekens ook prachtig als schilderij/ muurversiering. Ook krijgen we vaak de vraag of ze als vloerkleed gebruikt kunnen worden, maar daarvoor zijn ze helaas niet stevig genoeg. Dekens die bij een botanische stijl passen zijn:

Landelijke stijl

Bij een landelijke stijl staat vaak het buitenleven voorop en heeft een gezellig en warme uitstraling. Andere kenmerken van een landelijke stijl is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en riet. Een landelijk interieur heeft een comfortabele indeling en daar passen onze plaids erg goed bij!

2. Maak je tuin, balkon, terras of veranda compleet met sierkussens 

Kussens maken de setting nog meer ‘af’. In onze collectie hebben we 5 prachtige sierkussens, die gemaakt zijn van alpaca wol en katoen. De prints van de kussens komen overeen met de prints van de dekens en zijn dus erg leuk samen te stylen. Omdat de kussens van wol en katoen zijn kunnen ze prima buiten worden gebruikt, maar moeten ze wel weer naar binnen als het slecht weer wordt.

Op moment hebben we Cotopaxi sierkussens en Quilotoa sierkussens in verschillende kleuren. Bekijk hier al onze sierkussens online.

3. Hang een hangmat buiten op

Last but not least, hang een van onze hangmatten op! Onze hangmatten zijn gemakkelijk te bevestigen door middel van de twee stevige ogen aan weerszijden. Je kan ze ophangen waar je maar wilt en is een leuke manier om je tuin, balkon, terras of veranda op te leuken.

Hangmatten worden al eeuwen gebruikt en komen van de Indianen uit Zuid- en Midden-Amerika. In Zuid- en Midden-Amerika is een hangmat gewoon een deel van het meubilair, dat zowel binnen als buiten wordt gebruikt. Leuk feitje! Brazilianen nemen vaak hun hangmat mee als ze bij familie of vrienden blijven overnachten. Dat is heel wat gemakkelijker dan een luchtbed, pomp, slaapzak, kussen en noem maar op. Ook gebruikten zeemanslieden hangmatten op zeilschepen om in te slapen. Ze nemen namelijk minder ruimte in dan een bed en doordat ze hangen, vangen ze de deinzende bewegingen van het schip op de golven op.

En wist je dat een hangmat erg goed is voor je rug? Omdat een hangmat hangt, maakt de hangmat gebruik van de zwaartekracht om het lichaamsgewicht te ondersteunen in plaats van de zwaartekracht te trotseren zoals een matras. Deze flexibele manier van ondersteuning geeft verlichting aan drukpunten als heupen, ribben en schouders. Het gewicht wordt evenredig verdeeld, terwijl de stof zich op natuurlijke wijze naar je lichaam vormt. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat je door het wiegen van een hangmat meer tot rust komt.

We hebben één- en tweepersoons hangmatten. De hangmat op de foto is de Guanabana hangmat,  een 1 persoons hangmat in een creme kleur met fraaie details aan de zijkant. Onze Rasta hangmat is een 2 persoons hangmat. Dit is een bont gekleurde hangmat met geel, blauw, rood en groen.

Met deze tips kun je straks optimaal genieten van jouw gestylde plekje met een Ecuadoraanse touch! Onze producten worden met veel liefde en geduld gemaakt door kleine communities in het Andesgebergte. Bij een aankoop van een van onze producten steun je ons maar ook hen! 

Benieuwd naar meer informatie over onze producten en werkwijze, ga dan naar de pagina ‘over ons’ op onze website.

Daniëlle Zandbergen