5x duurzame kerstcadeaus

Met kerst geven we elkaar cadeautjes. Maar kerst gaat niet over cadeaus; het gaat over familie en saamhorigheid. Dus denk eens na wat voor speciaals jij je dierbaren wil geven deze kerst. Iets waar ze blij van worden, iets wat ze doen denken aan de persoon die het geeft of iets wat aansluit bij zijn of haar waarden. Deze blog is voor iedereen die opzoek is naar een speciaal kerstcadeau. Bij EcuaFina vind je de meest bijzondere, warme en duurzame kerstcadeaus voor jouw dierbaren. 

1. Voor haar

Met deze kleurrijke wollen dekens maak je elk huis gezellig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende Zuid-Amerikaanse prints en kleuren. De Antisana Oranje (rechts bovenin) heeft een warme uitstraling door de oranje en bruine tinten, en staat prachtig in combinatie met natuurlijke materialen en planten. De Chimborazo Roze (links onderin) is een heel vrolijke deken en bevat veel kleur. Daarnaast is de Quilotoa Blauw (midden bovenin) is een heel rustige deken. 

De dekens zijn een kwalitatief en tijdloos cadeau-idee. Wist je dat de dekens worden gemaakt door de familie Diaz uit Otavalo? Voor de dekens gebruiken ze alpacawol wat ze verkrijgen bij lokale alpaca boerderijen.

   

2. Voor hem

Ben je opzoek naar comfort en warmte deze winter? Onze wollen poncho’s zijn hét perfecte cadeau voor hem. De Maya poncho (links) bestaat uit de kleuren zwart, wit en rood; wat een feestelijke en chique touch geeft en tegelijkertijd stoer is. De Maya poncho is iets dikker dan onze andere poncho’s en op deze poncho staan verschillende Zuid-Amerikaanse tekens afgebeeld. 

 

Een andere mooie rode poncho is de Quitu poncho (rechts). Naast rood zit hier ook beige, blauw en turquoise in en past goed bij een casual outfit. Andres draagt deze poncho het liefst op een jeans, bruine laarsjes en natuurlijk een panamahoed. Mannen houden van comfortabel zonder teveel poespas. De losse pasvorm van onze ponchos in combinatie met alpacawol maakt ze een bijzonder cadeau. 

3. Voor de kleintjes

Heb je ooit iets schattigers gezien dan onze alpaca wollen slofjes? Een super leuk cadeautje voor de kleintjes én (aanstaande) moeders natuurlijk! Geen enkel paar slofjes is hetzelfde, dit maakt ze uniek en speciaal. Zelf een paar willen kiezen? Kom dan gezellig langs in onze winkel in Zutphen.

 

4. Voor je (schoon)moeder

Deze wollen vloerkleden zijn zo mooi dat je er gelijk verliefd op wordt. Het vloerkleed is gemaakt van schapenwol, wat erg sterk en zacht is en lang mooi blijft.  Ze worden met de hand geweven en fleuren binnen no-time je kamer op. Het perfecte cadeau voor de feestdagen. 

5. Voor een vriendin

Geef je vriend of vriendin een warme omhelzing met een alpaca wollen sjaal. Onze sjaals zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van zacht mint tot koninklijk paars. Door de alpaca wol zijn ze ontzettend zacht en warm, en groot genoeg om als omslagdoek te dragen. 

Meer weten over de duurzaamheid van onze producten? Klik hier en lees wat de EcuaFina producten duurzaam maakt. 

Clara Riofrio